Tunca Nehri'nin debisi düştü, çöpler ortaya çıktı

Edirne’de binlerce tarım arazisinin sulama ihtiyacını karşılayan Tunca Nehrinin su seviyesi düştü, çöpler ortaya çıktı. Bölge halkı belediyeden kirlilikle ilgilenilmesini istedi.

Edirne’de kuraklığın başlamasıyla Tunca Nehrinin debisi düştü. Nehirde kum adacıkları oluşurken, çöpler ve yosunlar ortaya çıktı. Bölge halkı kuraklık olan her sene bu durumun yaşandığını ve belediye ekiplerinin konuya el atmasını beklediklerini vurguladı.

Eray Varel, ”Az ileride Bulgaristan sınırı olduğu için, baraj kapakları açılmadığı için ve de yağmurlar yağmadığı için buradaki görüntüler çıkıyor. Ben insanlarımdan rica ediyorum, duyarlı olmasını istiyorum. Şehrimizin ilimizin böyle pislikten arınması için duyarlı olsunlar. Bulgar kapakları açmadığı zaman her daim böyle oluyor” dedi.

"ÇÖP ATACAK YER YOK"

Gelen turistlerin nehri gördüğünde çöp atmaya yer olmadığını düşündüğünü vurgulayan Cemal Efe, “Kuraklık var Tunca nehrinin suyu azaldı. Burada su maymunlarımız vardı, kurak olduğu için herhâlde Bulgaristan’a gitti. Nehrimizi biraz daha temiz tutarsak daha iyi. Belediyemizin bu konu ile ilgilenmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Tunca Nehri'nin debisi düştü, çöpler ortaya çıktı ile ilgili etiketler Edirne Çöp tunca nehri kuraklık
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.