Tunç Soyer Osmanlı'ya nefret kustu, hain ilan etti! Yunanistan'a tek laf etmedi!

9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100. yılına özel etkinlikte konuşan CHP'li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuşmasında skandal ifadeler kullandı. Soyer, İzmir'i işgal eden Yunanistan'a laf etmezken Osmanlı'yı hain ilan etti.

9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100. yılına özel etkinlikte konuşan CHP'li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  tepki çeken ifadeler kullandı. Soyer, İzmir'i işgal eden Yunanistan'a tek laf etmezken Osmanlı Devleti'ni hain ilan etti. 

 "BÜTÜN MİLLETİ ATEŞE ATTILAR"

"Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi" diyen Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımız ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti."

"KUTLAMALARI ATİNA'DA YAPIN TAM OLSUN"

CHP'li Soyer'in skandal açıklamasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Dağ, "İzmir'in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı'nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir'imize büyük hakarettir. Osmanlı'yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan'ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina'da yapın da tam olsun." dedi.

Tunç Soyer Osmanlı'ya nefret kustu, hain ilan etti! Yunanistan'a tek laf etmedi!

Tunç Soyer Osmanlı'ya nefret kustu, hain ilan etti! Yunanistan'a tek laf etmedi! ile ilgili etiketler İzmir Tunç Soyer Osmanlı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ skandal

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.