Tunç Soyer, 2021 yılında Mavişehir'in su basma problemini 37 milyon TL harcayıp "Çözdük" demişti: Bugün suçu küresel ısınmaya attı

İzmir'de dün gece sağanak yağış ve fırtınanın etkisiyle Mavişehir de dahil olmak üzere İzmir'in birçok yerinde su taşkınları yaşandı. Mavişehir'de bu tip su basma olaylarının daha önce de yaşanması sonrası Tunç Soyer bir proje ile bu sorunu 2021 yılında çözdüklerini söylemişti. Ancak bugün yine aynı manzaranın oluştuğu Mavişehir için konuşan Tunç Soyer, suçu 'Küresel Isınma'ya attı.

Karşıyaka ilçesinin Mavişehir semtinde yoğun yağışın ardından denizin taşması sonucu yollar su altında kaldı, bölgede bulunan siteler deniz sularının arasında kaldı.

TUNÇ SOYER 2021 YILINDA 'ÇÖZDÜK' DEMİŞTi

Mavişehir'de daha önce de yaşanan benzer su baskınları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi o dönem 37 milyon liralık maliyetle Kıyı Rehabilitasyon Projesi yapmıştı. Soyer bu proje ile Mavişehir'deki su baskını sorunlarının çözüldüğünü açıklamıştı.

YIL 2023: SUÇU İKLİM KRİZİNE ATTI

Dün yaşanan su baskınları sonucu Karşıyaka'nın Mavişehir ilçesi yine suların altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yaptığı açıklamada suçu iklim krizi ve küresel ısınmaya attı.

Tunç Soyer, 2021 yılında Mavişehir'in su basma problemini 37 milyon TL harcayıp "Çözdük" demişti: Bugün suçu küresel ısınmaya attı ile ilgili etiketler İzmir Karşıyaka İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.