Tuma Çelik yıllarca kadın hakları maskesi takmış

Evli bir kadına tecavüz ve tehdit ile suçlanan Tuma Çelik hakkında gerçekler bir bir ortaya çıkıyor. Tecavüz skandalı ortaya çıkınca HDP'den istifa eden Mardin Milletvekili Tuma Çelik'ın yıllarda kadın hakları maskesi takıp sosyal medyadan millete ders verdiği ortaya çıktı. Her fırsatta kadın hakları konusunda atıp tutan HDP'nin Tuma Çelik konusunda ikiyüzlü tutumu da ortaya döküldü.

Nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında fezleke düzenlenen ve partisinden istifa den HDP eski Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları, hem partisi hem de kendisinin kadın hakları konusunda taktıkları maskeyi ortaya çıkardı.

İddiaya göre Tuma Çelik seçim çalışması için gittiği bir evde D.K adlı evli kadına tecavüz etti.

Tuma Çelik yıllarca kadın hakları maskesi takmış

Çelik, söz konusu tecavüz skandalının ardından kendisini şikayet edeceğini söyleyen D.K.'yı tehdit ve şantajlarla yargıya gitmekten vazgeçirmeye çalıştı. Ancak Çelik'in bu tehdit ve şantajlarına boyun eğmeyen D.K., olayın yaşandığı dönemde Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı.

Tuma Çelik yıllarca kadın hakları maskesi takmış - Resim : 2

Bunun üzerine Çelik'in uyguladığı baskıya HDP'nin kadın hakları konusunda mangalda kül bırakmayan temsilcileri de D.K. üzerinde 2 yıl boyunca davasından vazgeçirip, susturmak için baskı uyguladı.

Tuma Çelik yıllarca kadın hakları maskesi takmış - Resim : 3

ÇELİK SOSYAL MEDYADA KADIN HAKLARINI SAVUNUCUSU

Bazı medya organlarının skandal olay karşısında üç maymunu sergilediği olay Türkiye'nin gündemine otururken Tuma Çelik'in sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar taktığı maskeyi de ortaya çıkardı.

Tuma Çelik yıllarca kadın hakları maskesi takmış - Resim : 4

Tecavüz vakasıyla gündeme gelen ve 2 yıl boyunca bir kadına psikolojik ve fiziksel şiddette bulunan Tuma Çelik Twitter hesabından bir çok kez kadın hakları ile ilgili tweetler attığı ya da paylaşılan mesajları retweet ettiği görüldü.

D.K'yı tehdit ederek susturmaya çalışan Çelik, Mardin'de erkek arkadaşı tarafından tehdit edilen 19 yaşındaki bir kızın fotoğrafını paylaşmayı ise ihmal etmemiş.

Tuma Çelik yıllarca kadın hakları maskesi takmış ile ilgili etiketler HDP Tuma Çelik kadın hakları mardin milletvekili
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.