Tüm gün sosyal medya yıkıldı! Arda Turan'dan, "Orhan Veli Gencebay" açıklaması

Galatasaray ile sözleşmesinin bitmesinin ardından henüz yeni bir takımla anlaşmayan ve futbolu bırakabileceği ihtimaller dahilinde olan Arda Turan’a mal edilen bir twitter paylaşımı geldi. Paylaşım sosyal medyada olay olurken, tecrübeli futbolcu da, söylediği iddia edilen sözler için açıklama yaptı.

Deneyimli futbolcu Arda Turan'ın "Hayatında Orhan Veli Gencebay'ın kitabını eline almamış, okumamış adamlar bana cahil diyor" şeklinde bir açıklama yaptığı iddiası bugün sosyal medyanın gündemine oturdu.

Tüm gün sosyal medya yıkıldı! Arda Turan'dan, "Orhan Veli Gencebay" açıklaması

Bir spor sayfası tarafından dolaşıma sokulan iddia, kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Arda Turan’a mal edilen paylaşım ve ona gelen komik yorumlar şu şekilde: 

 

Tüm gün sosyal medya yıkıldı! Arda Turan'dan, "Orhan Veli Gencebay" açıklaması - Resim : 2

Tüm gün sosyal medya yıkıldı! Arda Turan'dan, "Orhan Veli Gencebay" açıklaması - Resim : 3

Tüm gün sosyal medya yıkıldı! Arda Turan'dan, "Orhan Veli Gencebay" açıklaması - Resim : 4

Tüm gün sosyal medya yıkıldı! Arda Turan'dan, "Orhan Veli Gencebay" açıklaması - Resim : 5

İfadelerin, sosyal medyada gündem olmasının ardından Arda Turan, Instagram hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Turan, bu açıklamanın kendisine ait olmadığını dile getirdi.

 Arda Turan şu ifadeleri kullandı:

"Bana atfedilen "Orhan Veli Gencebay" ifadesi, sanıyorum ki "Sait Faik'in Abasıyanık Kitabı" şeklindeki o yaygın espriden ilhamla uydurulmuş olsa gerek. Uyduranlara sormalı: Ben nerede öyle bir ifade kullanmışım? Gören duyan? Yeri gelmişken de söylemeli: Edebiyatla ilgilenin; edebiyat, yalan atmaktan uzaklaştırı. Edepli olmakla da yakından ilgilidir çünkü. Sait Faik Abasıyanık ya da Orhan Veli Kanı gibi güzel adamlar özleniyor bu yüzden. Keşke halen aramızda yaşasaydılar; piyasa, yalan yazanlara ve yalancılara hemen kananlara kalmazdı."

Tüm gün sosyal medya yıkıldı! Arda Turan'dan, "Orhan Veli Gencebay" açıklaması - Resim : 6

Tüm gün sosyal medya yıkıldı! Arda Turan'dan, "Orhan Veli Gencebay" açıklaması ile ilgili etiketler Arda Turan Orhan Veli Gencebay iddia Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.