Tüketiciler şokta! ÖTV düzenlemesi ile gelen indirimler resmen yok oldu! Yeni zamlar listelere yansıdı!

Kasım ayının son haftasında Resmi Gazete’de yayınlanmış olan ÖTV matrah düzenlemesi ile birlikte bazı sıfır kilometre araçlara yansıtılan indirimler, yerlerini yeni zamlara bıraktı. İşte detaylar…

2021 yılının son aylarına doğru döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen yukarı yönlü hareketler, birçok hizmet sektöründe fiyatlandırma politikalarının değişikliğe uğramasına sebep oldu. Başta hammadde fiyatlarına gelen yüksek oranlı zamlar ile değişen etiket fiyatları, sonrasında bütün hizmet ürünlerine etki etmeye başladı. O dönem içerisinde arka arkaya zam duyurusu yapan sektörlerin başında da otomotiv sektörü geldi.

Geçtiğimiz yılın son günlerinde yüksek fiyatlar ile duyurulan içten yanmalı otomobiller, yeni yıla girilmesi ile birlikte etkisini arttıran çip krizi sebebi ile fahiş rakamlara ulaştı. Geçtiğimiz aya kadar her ay, hatta bazı aylarda iki kere zamlanan otomobil fiyatları, piyasada 400 bin TL’nin altında araç kalmadığına şahitlik edilmesine yol açtı. Bu durum hem tüketicileri hem de sektör temsilcilerini zora düşürürken 24 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete’de ÖTV matrah düzenlemesinin yürürlüğe girdiği duyuruldu.

ÖTV matrah düzenlemesinin ardından bazı sıfır kilometre araç modellerine büyük indirimler yansıdı. 100 bin TL’ye kadar gerileme kaydeden araçlar için bayilere koşan tüketiciler 400 bin TL’nin altına düşen araçları alma fırsatı bulabilecekleri için sevinirken işler tersine döndü ve bayilerde araç olmadığı öğrenildi. Bu durum gündeme bomba gibi düşerken indirimlerin hızla eridiği duyuruldu.

BAYİLERDE ARAÇ YOK!

Tüketiciler şokta! ÖTV düzenlemesi ile gelen indirimler resmen yok oldu! Yeni zamlar listelere yansıdı!

ÖTV matrah düzenlemesinin ardından bazı araç modellerine ortalama olarak yüzde 15’lik bir indirimin yansıdığını belirten bayi sahipleri, söz konusu araçların bayilerde olmadığını ifade etti. İndirimden yararlanarak araç satın almak için bayileri aradıklarını belirten vatandaşlar ise “aralık ayında araç gelmeyecek” ifadelerinin kullanıldığını bildirdi. Bu durum düzenlemenin pazarda etkili olmadığını gözler önüne serdi.

YENİ ZAMLAR YANSIDI!

ÖTV matrah düzenlemesinin hemen ardından aralık ayı zamlar açıklandı. Düzenleme ile birlikte fiyatı düşen araçlar henüz bir hafta dolmadan yeni zamlar ile duyuruldu. Bazı araçların yeni fiyatları şu şekilde duyuruldu:

  • Dacia Duster: 474.000 TL (8 bin TL zam)
  • Sandero Stepway: 443.000 TL (10 bin TL zam)
  • Opel Corsa: 464.900 TL (20 bin TL zam)
Tüketiciler şokta! ÖTV düzenlemesi ile gelen indirimler resmen yok oldu! Yeni zamlar listelere yansıdı! ile ilgili etiketler ÖTV Araç
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.