TÜİK hesapladı! Hissedilen enflasyon açıklananın 2 katı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hesaplamalarına göre yüzde 64,7 olan 2023 yılı tüketici enflasyonu vatandaşlarca yüzde 129,4 olarak hissediliyor. İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıklanan enflasyon verilerinin vatandaşlarca iki kat daha yüksek hissedildiğini hesapladı.

TÜİK hesapladı! Hissedilen enflasyon açıklananın 2 katı

Ekonomi gazetesinin haberine göre, TÜİK’in hissedilen enflasyon hesabındaki temel dayanağını yıllardır yapılmakta olan Tüketici Eğilim Anketi’ndeki sorulara verilen yanıtlar oluşturuyor.

Tüketicilerin gelir seviyelerinin, harcama kalıplarının ve tüketim alışkanlıklarının kişiden kişiye farklılık göstermesi, hissedilen enflasyonun daha yüksek olmasına neden oluyor.

Avrupa Merkez Bankası verileri de, ülkelere göre değişmekle birlikte hissedilen enflasyonun resmi enflasyondan 5 kat daha yüksek çıkabildiğini gösteriyor.

TÜİK hesapladı! Hissedilen enflasyon açıklananın 2 katı ile ilgili etiketler ekonomi TÜİK enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.