Memur ve emeklisinin maaşı netleşecek! TUİK haziran ayı enflasyon verilerini 5 Temmuz'da açıklayacak

Memur ve emeklisinin temmuz maaşı, ilk 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına göre hesaplanıyor. Bu zamlarda belirleyici etkenlerden biri olan haziran ayı enflasyon verileri TUİK tarafından 5 Temmuz'da açıklanacak. İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon rakamlarını 5 Temmuz Çarşamba günü açıklayacak.

Memur ve emeklisinin maaşı netleşecek! TUİK haziran ayı enflasyon verilerini 5 Temmuz'da açıklayacak

Tüketici Fiyat Endeksi mayısta aylık bazda yüzde 0,04 artış göstermişti. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 39,59 olarak kaydedilmişti. 5 Temmuz Çarşamba günü, yılın 6. enflasyon verilerini oluşturacak olan haziran ayı enflasyon rakamları açıklanacak.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NETLEŞECEK

Tüketici Fiyat Endeksi, ocakta yüzde 6,65, şubatta 3,15, martta 2,29, nisanda 2,39, mayısta yüzde 0,04 olarak gerçekleşti. Memur ve emeklisinin temmuz maaşı, ilk 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına göre hesaplanıyor.

 
Memur ve emeklisinin maaşı netleşecek! TUİK haziran ayı enflasyon verilerini 5 Temmuz'da açıklayacak ile ilgili etiketler ekonomi TUİK enflasyon Haziran
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.