TÜİK Eski Başkanı Sait Erdal Dinçer Kimdir, Kaç Yaşında?

Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TÜİK) görev değişimi yaşandı. Mevcut Başkan Sait Erdal Dinçer'in yerine yeni TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya oldu. Peki Sait Dinçer neden görevden alındı? TÜİK eski başkanı Sait Dinçer Kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile TÜİK'te görev değişimi yaşandı. Geçtiğimiz yıl Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'na getirilen Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer görevden alındı. Yerine ise Erhan Çetinkaya getirildi. Peki Sait Dinçer kimdir, kaç yaşında?

Ekonomi dünyasını da yakından ilgilendiren TÜİK Başkanlığı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşaknı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararına göre yeni TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya oldu.

TÜİK Eski Başkanı Sait Erdal Dinçer Kimdir?

Görevden alınan TÜİK Başkanı Sait Dinçer 1968 doğumludur. İstanbul'da dünyaya gelen Sait Dinçer İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin İşletme Mühendisliği Bölümünde ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İstatistik Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yöneylem Araştırması üzerine Doktorasını almıştır.

Sait Dinçer 1992 yılında Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümünde araştırma görevlisi olarak başladığı görevine 2019 yılından beri Profesör olarak devam etmektedir. Kendisinin uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış 26 adet bilimsel makalesi, uluslararası yayınevleri tarafından basılmış 12 adet kitap ve kitap bölümü ile uluslararası sempozyumda sunularak basılmış 7 adet bildirisi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde hakemlik ve editörlük görevlerini yürütmüştür. Sayın Dinçer Doktora ve Yüksek Lisans düzeyinde pek çok bilimsel tezin yönetimini gerçekleştirmiştir.

TÜİK eski başkanı Sait Erdal Dinçer geçtiğimiz yıl 2 Mart 2021 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete kararı ile başkanlığa getirilmişti.

TÜİK Eski Başkanı Sait Erdal Dinçer Kimdir, Kaç Yaşında? ile ilgili etiketler Sait Dinçer kimdir sait erdal dinçer
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.