TÜGVA, "Talha Uğurluel" yanlışından döndü!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) sosyal medya hesabından bir gönderi yayınlayarak FETÖ'den yargılanan Talha Uğurluel ile 14 haftalık bir program düzenleyeceğini duyurdu. 'İslamın Medeniyet Yolculuğu' isimli programın 26 Şubat'ta başlayacağını belirten TÜGVA, daha sonra bu paylaşımı kaldırdı.

TÜGVA'nın resmi Twitter hesabından, kısa süre önce, FETÖ'nün medya yapılanması kapsamında tutuksuz yargılanan tarihçi Talha Uğurluel ile bir program yapılacağı duyuruldu.

Eşzamanlı olarak bugün, Sabah Gazetesi'nde, Uğurluel'in yargılandığı davada sürpriz bir tanığın ortaya çıktığı belirtilen ve FETÖ bağlantıları nedeniyle yargılanan tarihçiye "askeri okula FETÖ'cü öğrencilerin giriş yapmasını sağladığı" yönünde suçlamalar yöneltilen bir haber yer aldı.

 YANLIŞTAN KISA SÜREDE DÖNÜLDÜ

Bu haberin yayınlanmasından kısa süre sonra TÜGVA'nın "İslam başkentlerini tek tek tüm detayları ile dolaşmak istemez miydiniz? Talha Uğurluel ile 'İslamın Medeniyet Yolculuğu' 26 Şubat'ta başlıyor. 14 hafta boyunca cuma 21:00" ifadeleri ile paylaştığı progama ilişkin gönderinin kısa süre içinde silindiği görüldü.

TÜGVA, "Talha Uğurluel" yanlışından döndü!

TÜGVA'nın 'İstanbul Üniversiteler' isimli hesabından da yapılan paylaşım yine aynı şekilde kaldırıldı.

TÜGVA, "Talha Uğurluel" yanlışından döndü! - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Yıllarca televizyonlarda ve bazı belediyelerin özel programlarında konuk olarak tarih sempozyumları veren Talha Uğurluel, FETÖ'nün medya yapılanmasına üye olmakla suçlanmış ve gözaltına alınmıştı.

Uğurluel'in FETÖ bağlantılarını ilk kez SuperHaber deşifre etmişti ve arabasının plakasının bile 'FG' olduğunu ortaya çıkarmıştı.  Uğurluel'in 'tarih turu' adı altında yurt dışına bazı kilit FETÖ'cüleri kaçırdığına yönelik iddialar yine ilk kez SuperHaber'de gündeme getirilmişti.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7.5 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan Talha Uğurluel, 25 Nisan 2019'daki ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Tüm bu iddialar ve ilgili haberlere karşın Talha Uğurluel'in iktidara yakın medya, kurum ve kuruluşlarda programlarına devam etmesi ise eleştirileri beraberinde getirmişti.

 

TÜGVA, "Talha Uğurluel" yanlışından döndü! ile ilgili etiketler FETÖ Twitter Talha Uğurluel tügva
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.