Tuğamiral Aydın Eken kimdir, neden intihar etti?

Gölcük Tersanesi Komutanlığı görevinde iken YAŞ kararları ile emekli olan Tuğamiral Aydın Eken evinde ölü bulununca soruşturma başlatıldı. Yaşanan olayın ardından Tuğamiral Aydın Eken kimdir sorusu gündeme geldi.

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde emekli, Tuğamiral Aydın Eken kendi evinde başına dayadığı tabancası ile intihar etti. Başiskele Seymen Mahallesi Anayurt Sokak’ta bulunan bir sitede ikamet eden Eken, yaklaşık 8 ay önce emekli olmuştu.

Polis ve cumhuriyet savcısı olayla ilgili soruşturma başlatırken Tersane Komutanlığı yapan Aydın Eken’in cansız bedeni, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

AYDIN EKEN KİMDİR?

Emekli Tuğamiral Aydın Eken'in görev süresi 2019 yılında yapılan YAŞ ile 1 yıl daha uzatılmıştı. Eken, 2020 YAŞ'ta alınan kararla da emekli olarak görevinden ayrılmıştı. Emekli Tuğamiral Eken, son olarak Gölcük Tersane Komutanlığı görevini yürütüyordu.

Emekli Tuğamiral Aydın Eken, 2016 yılında gazetecilere Gölcük Tersanesi'nde yapımı devam eden Piri Reis denizaltısı hakkında bilgiler vermişti. Piri Reis denizaltısı 2019 yılının sonlarında ise denize indirilmişti.

Tuğamiral Aydın Eken kimdir, neden intihar etti? ile ilgili etiketler İntihar tuğamiral Aydın Eken
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.