TSYD Ankara Kupası'nda kadın hakemler görev yapacak

54. kez düzenlenen ve iki başkent ekibi MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği'ni karşı karşıya getirecek TSYD Ankara Kupası'nda kadın hakem dörtlüsü görev yapacak.

Bu yıl 54. kez gerçekleştirilecek olan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Kupası'nda, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı karar doğrultusunda kadın hakemlerin görev alacağı açıklandı. 

Bu akşam saat 20.00'de TFF 1. Lig ekipleri MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği'ni karşı karşıya getirecek maçta Gamze Durmuş Pakkan düdük çalacak. Sevda Çayan ve Kübra Çetinkaya'nın yan hakem olarak görev alacağı maçın 4. hakemi ise Asen Albayrak olacak.

Konuya ilişkin duygularını dile getiren FIFA hakemi Gamze Durmuş Pakkan, "Ankara derbisini yönetecek olmaktan dolayı heyecanlıyız. Çok özel bir turnuva olduğunu biliyoruz. TSYD Ankara turnuvası geleneğini biz de devam ettireceğimiz için gururluyuz" dedi.

Karşılaşmanın 1. yardımcı hakemi Sevda Çayan da dört kadın hakem olarak böyle bir organizasyonda yer almanın gururunu yaşadıklarını belirtirken, 2. yardımcı hakem Kübra Çetinkaya da görev alacak olmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak turnuvanın kendileri için de güzel bir anı olacağını söyledi.

Maçın 4. hakemi Asen Albayrak ise, "Bize bu fırsat verildiği için teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımın da dediği gibi çok gururluyum" ifadelerini kullandı.

NİHAT ÖZDEMİR, SÜPER LİG'DE GÖREV ALACAKLARINI AÇIKLAMIŞTI

Merkez Hakem Kurulu’nun 2021-2022 sezonu yaz seminerinin açılış töreninde konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir de kadın hakemlerin Süper Lig'de olmasını istediklerini belirterek "Serdar Tatlı başkanımızla bir hedef ortaya koyduk. O da kadın hakemlerimizin gelişmesi. 2023 yılından itibaren kadın hakemlerimizin Süper Lig’de maç yönetmesini hedefliyoruz ve bunu da inşallah başaracağız" şeklinde konuşmuştu.

TSYD Ankara Kupası'nda kadın hakemler görev yapacak ile ilgili etiketler TFF TSYD Ankara Kupası kadın hakem Gamze Durmuş Pakkan
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.