TSK’dan teröre geçit yok... Bölücü örgüt PKK/PYD’ye Irak’ta hava harekatı yapıldı

Türkiye yıllardan beri binlerce şehit vererek her türlü bölücü terör örgütleri ile mücadele ediyor. Bu mücadele halen aralıksız olarak sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları,bugün Irak kuzeyindeki Duhok'un Belava ve Guherze bölgelerinde bulunan terör örgütü PKK/PYD hedeflerini vurdu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye ile beraber Suriye ve Irak’ta yapılanan bölücü terör örgütleri ile mücadele devam ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TERÖRLE MÜCADELE İÇİN IRAK’A GİTTİ

Türkiye yıllardan beri binlerce şehit vererek her türlü bölücü terör örgütleri ile mücadele ediyor. Bu mücadele halen aralıksız olarak sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Irak'a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan ziyaretinde, Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es Sudani ile de bir araya geldi.Ziyaret sırasında ve sonrasında İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamalardaTürkiye ve Irak ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konuları ele alındığı ifade edildi.

SAVAŞ UÇAKLARI IRAK’TA 3 BÖLGEYE HAVA HAREKATI YAPTI

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları bugün Irak kuzeyindeki Duhok'un Belava ve Guherze bölgelerinde bulunan terör örgütü PKK/PYD hedeflerini vurdu.

Yetkililer başta bölücü terör örgütü PKK/PYD olmak üzere DEAŞ ile de mücadelenin kararlı bir şekilde süreceği vurgulandı.


BARIŞ PINARI BÖLGESİ’NDE 3 PKK’LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu arada TSK’nın Irak’ta yaptığı hava harekatı ile beraber Milli Savunma Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Terörle mücadelemiz etkin ve kararlı şekilde sürüyor!Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesindeki 2 PKK’lı teröristi ve Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde tespit ettiği 1 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hâle getirdi.”

TSK’dan teröre geçit yok... Bölücü örgüt PKK/PYD’ye Irak’ta hava harekatı yapıldı ile ilgili etiketler TSK PKK Irak