TSK'dan flaş açıklama: Haberler asılsızdır...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden askerlik süresinin uzatıldığına dair haberlere yalanlama geldi. Yapılan açıklamada, haberlerin tamamen asılsız olduğu belirtildi. Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ da haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Türkiye, terörle mücadele ve sınır ötesi hareketlerin aralıksız sürdüğü sıcak günlerden geçiyor.

Ancak Hürriyet Gazetesi bu sabah Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay'ın gerçekleştirdiği toplantı sonucunda uzun dönem askerlik süresinin 6 ay uzatılarak 18 aya çıkartıldığını belirten bir haber geçti.

Hürriyet'in bu sabah Genelkurmay antetli olarak geldiğini belirttiği açıklamada,
''Milli savunma bakanlığı ile genelkurmay başkanlığı olağanüstü hal teskere planlama toplantısı sonucu nihai kararı hafta başı resmi gazete yayını ile duyurulacaktır. Hali hazırda silah altında bulunan ER/ERBAŞ zorunlu askerlik süreleri yenilenmiş olup, bu kararın tüm silahlı kuvvetler ile milletimize hayırlı olmasını temenni ederiz. Kısa dönem askerlik görevlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını öncelikle bildirmeliyiz. Uzun dönem silah altı askerlerin, askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir. (Ek izin süreleri tanınacaktır.) ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü hali göz önünde bulundurarak bu kararı yerinde ve doğru bir planlama şekli olarak gördüğümüzü ve bu neden ile hızlı adımlarla yürürlüğe girmesini temin etmiş bulunmaktayız. Bu konu ile alakalı bilgilendirme formu genelkurmay başkanlığı resmi sitesinden yapılacaktır. Bu kararın Türk milleti ve mehmetçiğimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz."

denildiği belirtilmişti.

huIrriyet

Ancak bu haber kısa süre sonra bizzat Genelkurmay Başkanlığı tarafından yalanlandı.

"İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ"

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "askerliğin uzatıldığına" ilişkin haberlerin asılsız olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından yapılan "Yalan Haber" başlıklı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "askerlik uzatıldı" başlıklı habere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsızdır. Böyle bir haber doğru değildir." ifadelerine yer verildi.

Askerlik uzatıldığı haberlerine hükümetten de yalanlama geldi. Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ askerlik süresinin uzatıldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını ifade etti.

HÜRRİYET YALAN HABERİ İLK GİREN MEDYA KURULUŞLARINDAN OLDU!

Türkiye "askerlik uzatıldı" iddiasını ilk olarak Hürriyet gazetesinin son dakika haberi ile duydu. Habere göre uzun dönem askerlik 6 ay uzatılıyordu. Hürriyet'in TSK'ya dayandırdığı haber haber medyada geniş yankı buldu.

dewfewfef

Kısa sürede Türkiye "askerlik uzadı" haberini son dakika bilgisi olarak aldı. Hürriyet Gazetesi haberi düzeltirken "Bugün medya kuruluşlarına Genelkurmay Başkanlığı antetli bir açıklama geldi." ifadesi ile kaynağını açıklarken kullandığı fotoğrafta ise kendi dahli hiç olmamış gibi TRT, Yeni Şafak, Star Gazetesi ile Sputnik ve Ulusal Kanal'ın konuyla ilgili haberlerinin olduğu bir görsel kullanmayı tercih etti.

tsk_haber

TSK'dan flaş açıklama: Haberler asılsızdır... ile ilgili etiketler TSK askerlik süresi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.