TSK ve Başbakanlık'tan 'Fırat Kalkanı Harekatı' için açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı' için TSK'dan ve Başbakanlık'tan açıklama yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan "FIRAT Kalkanı Harekâtı" devam etmektedir.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BMsözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuranSuriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Başbakanlık'tan 'Fırat Kalkanı' açıklaması

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, TSK'nın 'Fırat Kalkanı' terörist hedefleri en yüksek hassasiyetle vurduğu belirtildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının yürüttüğü "Fırat Kalkanı Operasyonu" kapsamında, tespit edilen terörist hedeflerin en yüksek hassasiyetle vurularak, bertaraf edilmekte olduğu bildirildi.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, TSK unsurları tarafından yürütülen, "Fırat Kalkanı Operasyonu" kapsamında tespit edilen terörist hedeflerin, en yüksek hassasiyetle vurularak, bertaraf edilmekte olduğu kaydedildi.

Bazı çevrelerin bir kısım medyada yer alan, "Sivillerin hedef alındığı" yönündeki propaganda maksatlı iddialarının da kesinlikle gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

TSK ve Başbakanlık'tan 'Fırat Kalkanı Harekatı' için açıklama ile ilgili etiketler Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye Fırat Kalkanı Harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.