TSK İdlib'de ikinci gözlem noktasını kurdu...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Astana uzlaşması sonucu 12 Ekim günü giriş yaptığı Suriye’nin İdlib bölgesinde ikinci gözlem noktasını kurdu.

TSK’nın bilgi notuna göre, ilk gözlem noktasını 13 Ekim’de kuran Türk askeri, ikinci gözlem noktasını bundan 10 gün sonra 23 Ekim’de oluşturdu.

14 GÖZLEM NOKTASI KURULACAK

Astana’da TSK’nın İdlib’deki ‘Gerginliği Azaltma Bölgesi’ kapsamında ateşkesi izlemek için 14 ayrı gözlem noktası kurması benimsenmişti. Bu kapsamda geriye 12 gözlem noktası kaldı. TSK bilgi notunda da “Diğer gözlem noktalarının açılarak faaliyete geçirilmelerine yönelik çalışmalara devam edilmektedir” denildi.

idlib2

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DENİZE İNİŞ PLANI ENGELLENDİ

İkinci gözlem noktasının da Şeyh Akil bölgesinde Bensutur’da olduğu öğrenildi. TSK söz konusu hatta konuşlanarak PYD denetimindeki Afrin’i bir yandan İdlib’den izole ederken, diğer yandan da terör örgütünün denize iniş planını önlemiş oluyor. İstihkâm birlikleri tarafından kurulan gözlem noktalarında Özel Kuvvetler ile komandolar görev yapıyor. Gözlem noktalarında tanklar ve diğer paletli zırhlı araçlar da mevzilenmiş durumda.

Sınır hattındaki Fırtına obüsleri de gözlem noktaları ile devam eden çalışmalara yönelik olası bir saldırıya anında karşılık verecek şekilde konuşlanmış vaziyetteler.

TSK’nın İdlib’deki faaliyetlerinin Astana sürecinde garantör ülkelerce (Türkiye, Rusya ve İran) mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde devam ettiği bir kez daha vurgulandı. Buna göre Türk askerine yönelik bir saldırı durumunda TSK buna misliyle karşılık verme hakkına sahip.

Kaynak: Hürriyet

TSK İdlib'de ikinci gözlem noktasını kurdu... ile ilgili etiketler TSK İdlib karakol
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.