'Trump'ın yasağı IŞİD için fırsat olabilir'

Dünya, son iki haftadan bu yana artık eskisi gibi değil. ABD'de Başkanlık koltuğuna oturan milyarder işadamı Donald Trump, aldı kararlarla yalnızca ülkesinde değil, Dünyanın dört bir yanında büyük tepkiyle karşılanıyor. Bu ülkelerden biri de İngiltere. ABD'nin siyasi ve askeri anlamda yegane müttefiki olan İngiltere'nin İçişleri Bakanı Amber Rudd, ABD Başkanı Donald Trump'ın nüfusunun çoğu Müslüman 7 ülkenin vatandaşlarına getirdiği vize yasağının "bölücü ve yanlış" olduğunu söyledi.

Parlamento'nun alt kanadı olan Avam Kamarası'nın İçişleri Komisyonu'nda konuşan Rudd, yasağın, terör hareketi DAEŞ için propaganda fırsatı olabileceğini belirtti.

Yasağın 'Müslümanlara yönelik olmadığını' ancak yine de böyle algılanabileceğini vurgulayan Rudd, sözlerini şöyle sürdürdü:

"IŞİD (DAEŞ) zorluk çıkaracak, insanları radikalleştirecek bir ortam yaratacak, insanları kendi tarafına çekecek her türlü fırsattan yararlanacaktır."

Rudd'un açıklamaları, İngiliz hükümetinin ile Trump'ın son yasağı ile arasına bir mesafe koyma çabası olarak görülüyor.
İngiltere Başbakanı Theresa May, Trump'ın yasağına hızla tepki göstermdiği için eleştirilmişti.

TRUMP'IN ZİYARETİ 20 ŞUBAT'TA ELE ALINACAK

Theresa May, geçen hafta Trump'ı ziyareti sırasında ABD'nin yeni başkanını İngiltere'ye davet etmişti.

İngiltere'de Trump'ın ziyaretinin iptal edilmesi için internette yaklaşık 1,7 milyon imza toplanmıştı.

Bir dilekçenin İngiltere'de parlamento gündemine alınması için 100 bin imza yetiyor.

Milletvekillerinin bu dilekçe üzerine Trump'ın ziyaretini 20 Şubat'ta Parlamento gündemine alacakları açıklandı.

İngiltere Başbakanlık Sözcüsü ise Trump'ın ziyaretiyle ilgili olarak, ziyaretin aylar sonra gerçekleşeceğini ve davetin de geciktirileceğini ancak Başbakan May'in Trump'ı ağırlamayı beklediğini belirtti.

Trump daha başkan adayıyken "ırkçı" olduğu iddia edilen ifadeleri yüzünden İngiltere'ye girişinin yasaklanması istenen bir dilekçeye konu olmuştu.

Avam Kamarası üyeleri Ocak 2016'da dilekçeyi ele almış ancak Trump'ın girişine yasak getirmemişti.

Trump'a en son yöneltilen tepkiler arasında Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın birlik üyesi 27 ülkenin liderlerine gönderdiği mektup yer alıyor.

Tusk, mektubunda yeni ABD yönetimini, "AB'ye yönelik dış tehditler" arasında saydı.

'Trump'ın yasağı IŞİD için fırsat olabilir' ile ilgili etiketler Theresa May Donald Trump amber rudd IŞİD DAEŞ terör örgütleri propaganda avam kamarası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.