Trump'ın yapacaklarını 1 ay önceden anlattı

ABD'de başkanlık yarışında oyların sayımı sürerken Başkan Donald Trump zaferini ilan etti. Dünya o görüntüyü konuşmaya devam ederken, Demokrat Senatör Bernie Sanders'ın bir ay önce katıldığı programda Trump'ın seçim gecesi neler yapacağını anlatması yeniden gündem oldu.

ABD'de Cumhuriyetçi Donald Trump ve Demokrat Joe Biden arasındaki seçim yarışı ikinci gününde devam ediyor. Son verilere göre Biden yarışı önde götürse de kritik eyaletlerden çıkacak sonuç bekleniyor.

Seçim yarışında ikinci güne girilmişken, Donald Trump dün zafer ilan etmişti. Trump'ın açıklamalarının ardından ABD'li Demokrat Senatör Bernie Sanders'ın bir ay önce katıldığı programda Trump'ın seçim gecesi neler yapacağını anlatması gündem oldu.

Jimmy Fallon'un bir ay önce The Tonight Show programında, Fallon'un "3 Kasım'da gerçekleşecek seçim sonrasında sonuçları hemen öğrenemeyeceğiz, siz seçimleri ne zaman öğreneceğimizi öngörüyorsunuz?" soruna Sanders şöyle yanıtlamıştı:

"Pennsylvania, Michigan, Wisconsin ve diğer eyaletlerde posta yoluyla çok büyük miktarda oy geleceğini düşünüyorum. Florida ve Vermont gibi eyaletlerin aksine buralarda oy sayım işlemi seçim günü başlayacak. Demokratlar daha çok posta yoluyla oy kullanmış olacak, Cumhuriyetçiler ise seçim günü sandığa gidecek. Sayılan ilk oyların seçim günü sandığa giden Cumhuriyetçilerden çıkması yüksek bir ihtimal.

Endişem şu: Seçim gece saat 10:00'da Trump kameraların karşısında çıkacak ve Michigan'ı, Pennsylavnia'yı ve Wisconsin'i kazandığını söyleyecek. 'Beni tekrar seçtiğiniz için teşekkürler Amerika. Seçim bitti, herkese iyi günler' diyecek.

Ama ertesi gün ve diğer günlerde posta yoluyla kullanılan oylar sayılacak ve Biden'ın kazandığı görülecek. Bunun ardından Trump çıkıp, 'Gördünüz mü her şeyin hile olduğunu söylemiştim. Tüm o postayla gönderilen oyların sahte olduğunu söylemiştim. Görevi bırakmayacağız' ifadelerini kullanacak."

Trump'ın yapacaklarını 1 ay önceden anlattı ile ilgili etiketler ABD seçim Trump biden senders

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.