"Trump'ın yalan söyleyebileceğinden şüphelendim! Flynn konuşması rahatsız ediciydi"

FBI eski Başkanı Comey, Rusya’nın Amerikan seçimlerine etki edip etmediğine dair ABD Senatosu’nun sorularını yanıtlıyor. Comey, Rusya'nın ABD seçimlerini etkilemeye çalıştığı konusunda 'şüphem yok' ifadesini kullandı. Comey, Trump yönetiminin kendisini kötülemek için 'yalanları' kullandığını söyledi. Comey, Trump'ın kendisinde Rusya'ya yönelik soruşturmayı durdurmasını 'istemediğini' söyledi.

FBI eski Başkanı Comey, Rusya’nın Amerikan seçimlerine etki edip etmediğine dair ABD Senatosu’nun sorularını yanıtlıyor. Comey, Rusya'nın ABD seçimlerini etkilemeye çalıştığı konusunda 'şüphem yok' ifadesini kullandı. Comey, Trump yönetiminin kendisini kötülemek için 'yalanları' kullandığını söyledi. Comey, Trump'ın kendisinde Rusya'ya yönelik soruşturmayı durdurmasını 'istemediğini' söyledi.

WASHINGTON'UN 'SUPER BOWL'U

ABD Başkanı Donald Trump tarafından 9 mayıs'ta görevden aldığı FBI Direktörü James Comey, Senato İstihbarat Komitesi'nde tarihi bir ifade verdi.

Comey, senatörlerin Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahil olduğuna dair iddialarla ilgili sorularını halka açık şekilde yanıtladı. Eski FBI Başkanı'nın, Trump'la konuşmalarını özenli bir şekilde not aldığı daha önce ortaya çıkmıştı.

Comey’nin ifadesi Amerikan futbolunun ünlü şampiyonluk maçıyla eş tutuluyor ve ‘Washington’ın Super Bowl’u olarak nitelendiriliyor. Canlı blog yayını başlatan BBC, merakla beklenen dakikalar için 'Patlamış mısırınızı alın gelin' başlığını attı.

Eski FBI başkanının ifadesinden dikkat çeken cümleler şöyle:

"Başkan Trump bana pek çok kez çalışmalarımı beğendiğini belirtti.

FBI'ın, güçlü, dürüst olduğunu Amerikan halkının bilmesini istiyorum.

Başkan TV'de Rusya soruşturması nedeniyle kovulduğumu belirtince şaşırdım.

Seçimlere Rusya'nın etki etmeye çalıştığı konusunda şüphem yok.

Trump'la Flyynn konusunda yaptığım bir konuşmam çok rahatsız ediciydi. FBI çalışanları Trump'tan gelen Mike Flynn dosyasının kapatılması talebi karşısında şoke oldu.

comey_trump

'TRUMP, RUSYA SORUŞTURMASINI DURDURMAMI İSTEMEDİ'

Trump'la konuşmamda, benden Rusya soruşturmasını durdurmamı istemedi.

FBI, Rusya siber sızıntısının 2015 yaz aylarının sonunda farkına vardı.

Başkan Trump'ın 6 Ocak'taki görüşmemiz hakkında yalan söyleyebileceğinden şüphelendim ve not almaya başladım.Ben Bush ya da Obama ile konuşurken kayıt altına alma gereği duymadım.

Başkan'ın konuşmalarımız çerçevesinde adaleti engelleyip engellemediğini söylemek bana düşmez.

Yönetim FBI'ın iyi yönetilmediğini söyleyerek beni ve FBI'ı itibarsızlaştırdı."

BEN OLMADAN DA İYİ OLACAK

Comey, ABD başkanlık seçimleri kampanyası sırasındaki eylemleri nedeniyle görevden alındığı yorumları karşısında ise "Bu benim için bir anlam ifade etmiyor" dedi. FBI'in dürüst ve güçlü bir kurum olduğunu da kaydeden Comey, FBI'in kendisi olmadan da iyi olacağının altını çizdi.

İFADESİNİ ÖNCEDEN YAZILI YAYIMLADI

FBI eski Başkanı James Comey ABD Senatosu İstihbarat Komitesi’ne kamuya açık vereceği ifade öncesinde yapacağı konuşmayı yazılı olarak yayımladı. Comey, konuya ilişkin yazılı ifadesinde Başkan Trump'ın kendisine eski Ulusal Güvenlik Uzmanı Michael Flynn'in Rusya ile bağlantısını soruşturmaya son vermesi yönünde baskı yaptığını söylemişti.

Comey, Başkan Trump'ın kendisine Rusya soruşturmasının başkan olarak görevini yaparken önünü görmesini engelleyen bir "bulut" olduğunu söylediğini ve baş başa yaptıkları görüşmede Comey'e Rusya soruşturmasının bir parçası olan ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn ile ilgili soruşturmadan vazgeçmesini istediğini söyledi.

James Comey, 9 Mayıs'ta Başkan Trump tarafından görevden alınmıştı.

"Trump'ın yalan söyleyebileceğinden şüphelendim! Flynn konuşması rahatsız ediciydi" ile ilgili etiketler Donald Trump FBI james comey
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.