Trump'ın azli için imza sayısı arttı

Demokrat Parti'nin Müslüman milletvekillerinden İlhan Omar, Trump taraftarlarında Kongre'nin basılmasının ardından ABD Başkanı'nın azli için imza sürecini başlatmıştı. Demokratların New York temsilcisi Cortez, Omar'ın yazdığı azil maddelerinin üyelerce imzalanmaya başlandığını duyurdu.

ABD'deki gelişmeleri yakından takip eden İzzet Çapa, kongrenin basılmasının ardından Demokrat Parti'nin Temsilciler Meclisi üyesi İlhan Omar'ın yazdığı azil maddelerine ilişkin son dakika gelişmesini sosyal medya hesabından paylaştı. 

Çapa, Demokrat Parti'nin New York temsilcisi olan Alexandria Occasio-Cortez'in paylaşımını ekleyerek, "lhan Omar'ın Trump'ın görevden alınması için "ağır ve vahim suç işlemek ithamları ile dün gece yazdığı azil maddelerinin diğer üyelerce imzalanmaya başladığını söylediğini" belirtti. 

Çapa'nın konuya ilişkin paylaşımı şöyle:

İLHAN OMAR YAZIP İMZAYA AÇTI

Demokrat Parti'nin Temsilciler Meclisi Üyesi olan Ilhan Omar kongrenin basılmasının ardından Trump'ın azli için maddeleri kaleme aldığını Twitter'dan duyurmuştu.

Omar, Trump'ın Temsilciler Meclisi tarafından derhal azledilmesi ve ABD Senatosu'nca görevden alınması gerektiğini savunmuştu.

Omar, "Onun görevde kalmasına izin veremeyiz. Bu, Cumhuriyetimizi koruma meselesidir ve yeminimizi yerine getirmeliyiz" demişti. 

Trump'ın azli için imza sayısı arttı ile ilgili etiketler Trump İzzet Çapa Ilhan Omar azil
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.