Trump: Yasal oylara bakılırsa kazandım

ABD Başkanı Donald Trump seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Seçime müdahale olduğunu iddia eden Trump posta ile gönderilen oyların sistemi yozlaştırdığını belirtti. Oylarının bir anda ortadan kaybolduğunu belirten Trump '' Yasal oylara bakılırsa ben kazandım.'' ifadelerini kullandı.

Donald Trump'ın açıklamalarından satır başları;

Yasal oylara bakılırsa ben kazandım. Birçok eyalette çok büyük zaferler kazandık. Bir çok müdahalenin karşsısında buraları kazandık.

Anketlerdeki saçmalıklarda ortaya çıktı. Herkesin beklediği mavi dalga yerine kırmızı dalga görüldü. Temsilciler Meclisi'nde tek bir sandalye bile kaybetmedik, birçok yeni sandalye de kazandık. Parti tarihindeki en çok oyu aldım.

Seçime müdahale edilmenin ne olduğunu gördük. Bu anketler seçmenlerimizin evde kalması Biden'ın kazanması için yapılmadı. Seçimden bir gün önce yapılan ankette baştan aşağı yanlıştı. Benin Florida'yı açık ara kaybedeceğim söylenmişti, kazandım. Bunlar aptal insan değil, gerçekleri gizlemeye çalıştılar.

BİR ÇOK İTİRAZ YAPILDI

Kabul edilmeli seçime müdahale var. Birçok itiraz yapıldı. Posta ile gönderilen oylar sistemi yozlaştırdı. Ne kadar oya ihtiyacları olduğuna bakıyorlar ve sonra o oya ulaşıyorlar. Postadan gelen bütün oylar Demokratlara çıkıyor. Pensilvanya'da 700 bin farkla kazanıyorduk şimdi fark 90 bine indi. Heryerden oy geliyor. Bu olaya rağmen yine de itiraz ediyorlar. Georgia'da 300 bin oyla öndeyken geriye düşebilecek noktaya geldik.

OYUMUZ BİR ANDA KAYBOLMAYA BAŞLADI

Michigan'da da Wisconsin'de de farklı öndeydik. Oyumuz bir anda kaybolmaya başladı. Cumhuriyetçilerin oyları sayılırken izlemeleri istenmiyor. Pencereleri gazte kağıtlarla kapattılar. Posta oylarının seçim günü ulaşması kararı vardı, bu uygulanmadı. Bariz şekilde hile yapıyorlar. Posta oylarıyla hile yapıyorlar. Oy sayımında yolsuzluk gördük. 

Demokratların kontrolündeki eyaletlerde oyların sayımları durduruldu. Ve sonra gelen posta oyların hepsinde Biden'ın ismi vardı. Açıklık ve şeffaflık istiyorum. Kapalı kapılar arkasında sayım istemiyorum. Bütün meşru oyla sayılmalı.

Posta oyları korku filmi gibi. Gerçekten burada yapılanlara göz yumamayız.

EN ÜST MAHKEMEYE KADAR GÖTÜRECEĞİZ

Joe Biden sadece yasal oyların kabul edilmesi gerektiğini açıklamalılar. Seçim gününden sonra gelen oylar hesaba katılmamalı. Biz dürüst insanların çalışmasını istiyoruz. Dürüst olarak bunları yaparlarsa biz çok rahat bir şekilde kazanacağımızı söylüyoruz. Birçok dava açtık ve açıyoruz. En üst mahkemeye kadar bunu götüreceğiz. Aylardır bunu söylüyorum. Bu kadar büyük bir seçimde postayla oya müsade edilmemeliydi. Biz ABD'nin başına bunun gelmesine müsade etmemeliyiz. Umarım yakın zamanda sonuçlanır ama hukuki bir süreç işleyecek. Birçok şey olacak bundan sonra ama ülkemize yakışmıyor, bu durum ülkemize zarar veriyor.

Trump: Yasal oylara bakılırsa kazandım ile ilgili etiketler ABD seçim Trump
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.