'Trump ve YPG kaybetti'

ABD ile Türkiye arasındaki uzlaşı dünya basınında da manşet oldu. Alman Spiegel Online'ın Türkiye ile ABD heyeti arasında varılan uzlaşıyı, “ABD Erdoğan’ın istediklerini veriyor” başlığıyla verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Bu bir ateşkes değil” açıklamasında bulunduğunun altının çizildiği haberde, şu ifadelere yer verildi:

'WASHINGTON İÇİN BEDEL BÜYÜK OLACAK'

“Türkiye, YPG’nin Kuzey Suriye’den çıkarılması yönünde belirlediği hedefine ulaştı. ABD Başkanı Donald Trump -kendi neden olduğu- bir ateşi söndürmüş olmakla övünebilir. Ancak uzun vadede Washington için bedel çok daha büyük olacaktır.
ABD, Suriye’de önemli ölçüde hakimiyet kaybetti aynı zamanda uluslararası statü ve etkisi de azaldı. Hangi ortak onlara halen güveniyor? Kaybedenlerin başında elbette bölgedeki YPG geliyor.”

'ERDOĞAN GERİ ADIM ATMADI'

Haberde, Washington’dan gelen yaptırım tehditlerine rağmen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geri adım atmadığının da altı çizildi

'Trump ve YPG kaybetti' ile ilgili etiketler Almanya YPG ABD Alman Spiegel Online
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.