Trump: Protesto yok, tezahürat var!

İngiltere'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump, günlerdir ülkede protesto ediliyor. Ancak Trump yaşananların protesto değil tezahürat olduğunu söyledi.

İngiltere'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump ile 10 Haziran'da görevi bırakacağını açıklayan Başbakan Theresa May basın toplantısı düzenledi.

Üç saatlik toplantının ardından iki lider ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Trump ve May'ın gündeminde öne çıkan konular Brexit, İran, ikili ticaret anlaşması ve Huawei'ydi.

Basın açıklamasından öne çıkan konular şu şekilde:

İRAN

İki lider 'İran'da aynı hedefe ulaşmak istediklerini' ve 'Brexit'ten Sonra İkili Ticaret Anlaşması imzalamaya karar verdiklerini' açıkladı.

BREXIT

Brexit'i desteklediğini vurgulayan Trump, “Bunun olacağını ve gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir ülke ve kendi kimliğini istiyor, kendi sınırlarına sahip olmak istiyor, kendi işlerini yürütmek istiyor. Bu çok, çok özel bir konu. May çok iyi iş çıkardı" diye konuştu.

TİCARET ANLAŞMASI

Trump, İngiltere ve ABD'nin Brexit sonrası ticaret anlaşmasını İmzalayabileceğini belirtti ve "İngiltere, Avrupa Birliği'nden çıkmaya hazırlanırken, ABD ile İngiltere arasında olağanüstü bir ticaret anlaşması yapmayı taahhüt ediyor. Bu ticaret anlaşmasında muazzam bir potansiyel var. Ulusal Sağlık Sistemi de dahil olmak üzere her şey masada" dedi.

HUAWEI

Trump ayrıca, May ile 'Huawei meselesini' görüştüklerini ve Mayıs’ta anlaşmaya varmayı beklediğini söyledi. İki ülkenin Huawei konusundaki sorunları çözeceğini belirten Trump, bu konuda ikili işbirliğini sonlandırmayacaklarını vurguladı.

PROTESTOLAR

Gelişinin ardından şehirde başlayan protestolar hakkında ise "Sokaklarda tezahürat yapan binlerce insan vardı. Sonra protestolar olduğunu duydum. Protestoların nerede olduğunu sordum. Herhangi bir protesto görmüyorum, sadece küçük bir grup var. Bu yüzden bu haberlerin çoğu sahte haber" dedi.

​JEREMY CORBYN VE BORIS JOHNSON

Protestolarda konuşma yapacak olan İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn hakkında da değerlendirmede bulunan ABD Başkanı, "Jeremy Corbyn'i tanımıyorum, hiç tanımadım, onunla hiç konuşmadım. Bugün veya yarın buluşmak istedi ve bunu yapmamaya karar verdim" diye konuştu.

Basın üzerinden atıştığı Londra Belediye Başkanı Sadık Han hakkında "Sanırım iyi bir belediye başkanı değil. ABD'nin temsilcisini eleştirebileceğini düşünmüyorum. Kötü iş yapıyor. Londra'da suç oranları çok yüksek" ifadelerini kullandı.

 

Trump: Protesto yok, tezahürat var! ile ilgili etiketler Donald Trump ABD İngiltere Theresa May
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.