Trump, Müslüman değil Hristiyan mülteci istiyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın 7 Müslüman ülke vatandaşlarına koyduğu ABD'ye geçici giriş yasağı dünyada büyük tepkilere neden oluyor. Ancak Trump, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla yasağı savundu.

Twitter üzerinden açıklama yapan Trump, "Ülkemizin güçlü sınırlara ve azami denetime ihtiyacı var, şimdi. Avrupa'da ve dünyada olanlara bakın, korkunç bir kargaşa" mesajını paylaşarak, kararının arkasında olduğunu ifade etti.

​Aldığı kararla Suriyeli mültecilerin ABD'ye girişini süresiz olarak donduran Trump, Hristiyan mültecilere öncelik vereceğini ifade etmişti.

Trump, Twitter'daki paylaşımında "Ortadoğu'da çok sayıda Hristiyan infaz edildi. Bu dehşetin devam etmesine izin veremeyiz" dedi.

​'KARAR YEŞİL KART SAHİPLERİNİ ETKİLEMEYECEK'

Öte yandan Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Reince Priebus, ülkeye giriş yasağının kapsamına dair bir açıklama yaptı. Priebus, ABD'de oturma ve çalışma izni veren yeşil kart sahiplerinin yasaktan etkilenmeyeceğini ifade etti.

Cuma günü alınan kararın ardından ABD'ye giriş yapmak isterken yasağa takılan onlarca kişi halen gözaltında. İnsan hakları savunucuları ve avukatlar, yasağın anayasaya aykırı olduğunu savunuyor.

Trump, Müslüman değil Hristiyan mülteci istiyor ile ilgili etiketler ABD Mülteci göçmen hrıstiyan Müslüman giriş yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.