Trump kapıları kapattı, Kanada Müslümanlara 'bize gelin' dedi

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Twitter mesajında göçmenlere "Her kim terörden ve savaştan kaçıyorsa, inancınız ne olursa olsun Kanadalılar sizi içtenlikle karşılayacak. Kanada'ya hoş geldiniz" dedi.

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın imzaladığı kararname ile ülke sınırlarını mültecilere kapatması sonrası, ABD'nin çeşitli havaalanlarında gözaltına alınan göçmenler olduğu haberleri geliyor.

Trump dün akşam imzaladığı başkanlık kararnamesiyle İran, Irak, Yemen, Libya, Somali ve Sudan vatandaşlarına 3 aylık vize kısıtlaması getirmişti. Ayrıca ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyelilerin ABD'ye girişi de "ikinci bir emre kadar" durduruldu.

"Yabancı teröristlerin ABD'ye girişinden ülkeyi korumak" başlıklı kararname ile, tüm göçmen kabul işlemleri de 4 aylığına askıya alındı.

Kararnamenin nasıl uygulanacağı konusu netlik kazanmamasına rağmen, bugün ABD'ye giden uçuşlarda ve ABD havaalanlarında yüzlerce kişi durduruldu.

Bu arada ABD'den vatandaşlığa uzanan yol olarak da tanımlanan Green Card (Yeşil Kart) almış olan İran, Irak, Yemen, Libya, Somali ve Sudan vatandaşları da ülkeye sokulmuyor.

Ayrıca çifte vatandaşlar da ABD'ye alınmıyor.

Mesela Iraklı Kanada, Suriyeli İngiliz ve İranlı Fransız vatandaşları da Trump'ın imzaladığı kararname çerçevesinde ABD'ye sokulmuyor.

Trump yasakları "Radikal islamcı teröristleri ABD dışında tutmak için" uygulamaya soktuğunu belirtmişti.

KANADA BAŞBAKANI ŞAŞIRTTI!

Suriyeli göçmenlere kucak açan ve onlarla birebir ilgilenen Kanada'nın genç Başbakanı Justin Trudeau, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yayımladığı mesajında, Trump'a tepki göstererek, ""Her kim terörden ve savaştan kaçıyorsa, inancınız ne olursa olsun Kanadalılar sizi içtenlikle karşılayacak. Kanada'ya hoşgeldiniz" diye yazdı.

Trudeau'nun, bir camide dua ettiği görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Trump ve Batı ülkeleri sırtını dönerken Kanada'nın genç Başbakanı Justin Trudeau, Suriyeli sığınmacılarla ilgili olumlu politikalar izlemişti

Suriyeli göçmenlere kucak açan Trudeau'nun Müslümanlarla beraber bir camide dua ettiği görüntüler ortaya çıkmıştı.

Cep telefonuna yansıyan görüntüler 2013 yılında kaydedildi. Ramazan ayında Kanada'nın batısındaki Surrey kentinde bir camiyi ziyaret eden genç politikacı Müslümanlarla birlikte dua ediyor.

Cemaate "Selamünaleyküm " diyerek seslenen Trudeau camidekilere birlikte dua etmesine izin verdikleri için de teşekkür ediyor.

Justin Trudeau ülkedeki bir caminin kundaklanmasının ardından Müslümanları korumak için gereken her şeyi yapacaklarının sözünü vermişti.

GÖÇMENLER KANADA'NIN GELECEĞİ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, geçen hafta da Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF), Suriye'den ülkeye kabul edilen göçmenleri ülke ekonomisinin geleceği olarak gördüğünü söylemişti.

Özel oturumda konuşan Trudeau, “Sığınmacılar ülkemize geldiğinde biz onları yeni Kanadalılar ve ülkemizin ekonomisinin geleceği olarak kabul ettik. Çeşitlilik yatırımların motor gücüdür; yaratıcılığı artırır ve dünyamızı zenginleştirir” ifadelerini kullanmıştı.

Bazı politikacıların günümüzde ekonomik istikrar için kemer sıkma tedbirlerine başvurmayı seçtiğini belirten Trudeau, bunun yerine ülkelerin halkına ve altyapıya yatırım yapmaya devam etmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Trump kapıları kapattı, Kanada Müslümanlara 'bize gelin' dedi ile ilgili etiketler göçmen Trump Justin Trudeau müslüman mülteci
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.