Trump hakkındaki azil raporu açıklandı...

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu, Başkan Donald Trump hakkındaki azil soruşturması raporunu yayınladı. Raporda, “Trump, makamını siyasi rakibi Joe Biden hakkında soruşturma açılması için Ukrayna’ya baskı yapmak için kullandı” ifadelerine yer verildi.

Çoğunluğu Demokratlardan oluşan ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump hakkında azil soruşturmasının raporunu yayınladı.

Raporda, “Trump, kişisel ve siyasi çıkarları için ABD başkanlığı makamını, siyasi rakibi Joe Biden’a soruşturma açılması için Ukrayna’ya baskı yapmak için kullandı” ifadeleri yer aldı.

Trump hakkındaki azil raporu açıklandı...

''FEDERAL SUÇTUR''
Raporda bir başka suçlama da Trump’un azil soruşturması kapsamında tanıklara ifade vermeleri için gönderilen celpleri görmezden gelmelerini istemesi üzerine yöneltildi.

Trump’un azil soruşturmasını engellemekle suçlandığı raporda, “Başkan Trump ifade vermesi gereken tanıklara gözdağı vererek korkutma teşebbüsünde bulunmuştur. Bu, federal bir suçtur. ABD tarihinde hiçbir başkan, yetkililere Meclis’e ifade vermeme yönünde talimat vermedi” denildi.

Trump hakkındaki azil raporu açıklandı... ile ilgili etiketler Donald Trump ABD ABD Temsilciler Meclisi azil süreci
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.