Trump gözünü Harvard'a dikti! 9 milyon dolarlık kavga

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs pandemisinin merkez üssü haline gelen ABD'de, başkan Donald Trump, Harvard Üniversitesi'nden, yeni tip salgını yardımı çerçevesinde aldığı yaklaşık 9 milyon doları iade etmesini talep etti.

BBC'nin haberine göre, Trump dün koronavirüs brifingi sırasında bir gazeteciye dünyanın en zengin yükseköğretim kurumları arasında yer alan Harvard Üniversitesi'nin aldığı yardım parasını iade etmesini istediğini söyledi.

''PARA İŞÇİLER İÇİNDİ'' DEDİ, GERİ İSTEDİ

Trump, "Geri ödemek zorundalar. Bu hoşuma gitmedi. (Para) işçiler içindi, dünyadaki en zengin eğitim kurumlardan biri için değil." ifadesini kullandı.

PARAYI ALDIKLARINI KABUL ETTİLER

Harvard Üniversitesi, Trump'ın geçen ay imzaladığı 2,2 trilyon dolarlık Koronavirüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Gözetimi Yasası çerçevesinde 8,6 milyon dolar aldığını kabul etti.

Bağış fonunun değeri 40 milyar dolar olan, dünyanın en zenginleri arasında yer alan üniversiteden yardım parasını geri ödeyeceğine dair açıklama gelmedi.

HARVARD'DAN AÇIKLAMA

Harvard Üniversitesi'nin Twitter hesabında, "acil yükseköğretim fonlarının, koronavirüs salgını nedeniyle acil finansal ihtiyaçları bulunan öğrencilere doğrudan yardım sağlamak için kullanılacağı" belirtildi.

Üniversite ayrıca salgın sırasında öğrencilere seyahat, oturum ve online eğitim masrafları için finansal yardımda bulunduğunu bildirdi.

(AA)

Trump gözünü Harvard'a dikti! 9 milyon dolarlık kavga

Trump gözünü Harvard'a dikti! 9 milyon dolarlık kavga ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Trump Koronavirüs Korona Harvard Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.