Trump destekçisi 3 kurşunla vuruldu

ABD'de George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı gösteriler 3 aydır dinmedi. Son olarak Portland kentinde Trump destekçileri ve eylemciler arasında çıkan arbedede bir adam göğsünden vurularak hayatını kaybetti.

ABD’nin Oregon eyaletine bağlı Portland kentinde, ırkçılık karşıtı göstericilerle Başkan Donald Trump’ın destekçileri arasında arbede çıktığı, bu sırada 1 kişinin silahla vurularak öldüğü bildirildi.

Portland’da 3 ayı aşkın süredir protestolarını sürdüren ırkçılık karşıtları ile Trump’ı desteklemek için oluşturulan yaklaşık 600 araçlık konvoyda bulunanların karşı karşıya gelmesiyle iki grup arasında arbede yaşandı.

Trump destekçisi 3 kurşunla vuruldu

Olaya ilişkin görüntülerde, Trump destekçilerinin araçlarından, göstericilere paintball silahları ile ateş ettiği, protestocuların da çeşitli nesneleri fırlatarak karşılık verdiği görüldü.

Görgü tanıklarına göre, yaklaşık 1000 kadar Trump destekçisi, eylemcileri barikatlarla durdurmaya çalıştı. Arbede sırasında 1 kişi göğsünden silahla vurularak hayatını kaybetti. Ölen kişinin aşırı sağ grup Patriot Prayer’in işaretinin bulunduğu bir şapka taktığı öne sürülürken, olayın iki grup arasındaki arbedeyle bağlantısı araştırılıyor.

Associated Press haber ajansının olay yerindeki fotomuhabiri 3 adet silah sesi duyduğunu ve ölen kişinin beyaz olduğunu aktardı. Ancak polis kurbanın kimliğini ya da herhangi bir şüpheli bilgisi paylaşmadı.

 

Trump destekçisi 3 kurşunla vuruldu ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Irkçılık gösteri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.