Trump çileden çıktı: Kuduz köpek...

ABD'de eski Savunma Bakanı Jim Mattis, Başkan Donald Trump'ı eleştiren bir açıklama yaptı. Açıklamayı görünce çileden çıkan Trump, Mattis'i kovmanın bir onur olduğunu söyledi. Mattis'in istifasını kendisinin istediğini hatırlatan Trump, Lakabı "kaostu" ki ben bunu sevmemiş ve "Kuduz Köpek" diye değiştirmiştim" ifadelerini kullandı.

Jim Mattis, ABD medyasına yaptığı açıklamada Savunma Bakanı Mark Esper'in ülkede devam eden protestolarla ilgili "savaş alınını hızla baskılarsak dağılırlar" yorumunun reddedilmesi ve Amerikan ordusunun halkına karşı politik amaçlarla kullanılmaması gerektiğini yazdı.

NAZİLERE BENZETTİ

Ülkedeki krizlere verilecek siyasi yanıtın askerileştirilmesinin asker ile toplum arasında çatışmaya zemin hazırladığını belirten Mattis, Esper'in "baskılayıp dağıtma yorumunu" İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin "böl ve işgal et" yöntemine benzetti.

"TRUMP KADAR TOPLUMU AYRIŞTIRAN BAŞKA BİR BAŞKAN GÖRMEDİM"

Trump'ın kasıtlı olarak son üç yıldır ülkeyi ayrıştırdığı değerlendirmesinde bulunan Mattis, "Donald Trump, hayatımda gördüğüm Amerikan halkını bir araya getirmek için uğraşmayan veya en azından uğraşıyormuş gibi yapmayan tek başkan" ifadesini kullandı.

Trump çileden çıktı: Kuduz köpek...

TRUMP'TAN SERT TEPKİ

Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Trump, "Muhtemelen benim Barack Obama ile tek ortak noktam ikimizin de dünyanın en abartılı generali Jim Mattis'i kovma onuruna sahip olmamızdır. İstifa mektubunu ben istedim ve bundan da çok memnun kaldım. Lakabı 'kaostu' ki ben bunu sevmemiş ve "Kuduz Köpek" diye değiştirmiştim" ifadelerini kullandı.

Mattis, Aralık 2018'de Trump'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından ABD'nin Suriye'deki tüm askerlerini çekme kararı verdiğini açıklaması üzerine istifa ettiğini duyurmuştu.

AA

Trump çileden çıktı: Kuduz köpek... ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Twitter protesto mattis
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.