Trump: Büyük bir farkla kazandım

ABD'de kıran kırana geçen ve CNN'in Joe Biden'ın kazandığını duyurduğu seçimlerle ilgili Başkan Donald Trump'tan ise dikkat çeken bir iddia geldi. Trump, "Bu seçimi büyük bir farkla ben kazandım." paylaşımında bulundu.

Arizona ve Nevada'nın ardınan Pennsylvania ve Georgia eyaletlerinde de devam eden oy sayımlarında rakibi Biden'ın gerisine düşen Trump, Twitter hesabından çarpıcı bir iddiada bulundu.

Trump, "Bu seçimi büyük bir farkla ben kazandım." dedi.

Trump'ın bu paylaşımının altına Twitter, "Bu paylaşım yapıldığında resmi kaynaklar bu seçimin sonucunu açıklamamış olabilirler." şeklinde uyarı etiketi yerleştirdi.

Bu arada ABD basınında Biden'ın seçimi kazandığının iddia edilmesi üzerine Trump ikinci bir açıklama daha yaptı. Trump, seçimin henüz bitmediğini vurgulayarak, "Halk hak ettiği dürüst oy sayımına ve talep ettiği demokrasiye kavuşana kadar durmayacağım." dedi.

Öte yandan, Trump kampanyasının yöneticileri Philedelphia'da bir basın açıklaması yapacak.

Trump, sayımları devam eden Pennsylvania, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletlerinde yarışı önde götürüyordu. Ancak dünkü sayımlarla birlikte Biden, Pennsylvania ve Georgia'da öne geçmişti. 

Trump: Büyük bir farkla kazandım ile ilgili etiketler Donald Trump seçim ABD
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.