Trump bayrak, Pompeo sevinç gösterilerini paylaştı

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından ABD Başkanı Trump sosyal medya hesabından ABD bayrağını hiçbir yorum yapmadan paylaştı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise Süleymani'nin ABD hava saldırısında öldürülmesini, Iraklıların sevinç gösterilerini paylaşarak "kutladı"

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD hava saldırısında öldürülmesine ilişkin Washington'dan ilk tepkiler gelmeye başladı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin bir yorum ya da açıklamada bulunmazken Twitter hesabından ABD bayrağı paylaştı. Trump'ın bu paylaşımı birçok bağımsız siyaset uzmanı tarafından "savaş ilanı" olarak yorumlandı.

Trump bayrak, Pompeo sevinç gösterilerini paylaştı

POMPEO KUTLAMALARI PAYLAŞTI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Süleymani'nin öldürülmesini sokakta dans ederek kutlayan Iraklıların görüntüsüne yer verdi.

Pompeo, "Iraklılar özgürlük için sokaklarda dans ediyor ve General Süleymani'nin artık olmadığına şükrediyorlar." ifadesini kullandı.

Trump bayrak, Pompeo sevinç gösterilerini paylaştı - Resim : 2

SENATÖRLER HABER VERİLMEMESİNE TEPKİLİ

Süleymani'nin öldürülmesini kutlayan senatörlerin bazıları ise Trump yönetiminin bu saldırıyı Kongreye haber vermeden düzenlemesinin yanlış olduğunu savundular.

Trump bayrak, Pompeo sevinç gösterilerini paylaştı ile ilgili etiketler Donald Trump Mike Pompeo Kasım Süleymani
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.