Trump ABC'nin anketinde Clinton'un önüne geçti

ABD'de 8 kasımdaki başkanlık seçimine 1 hafta kala yarış kızışıyor. Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ülke genelinde yapılan bir ankette Demokrat rakibi Hillary Clinton'ın 1 puan önüne geçti.

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Washington Post gazetesi ile ABC televizyonunun yaptığı ortak ankette mayıstan bu yana ilk kez Demokrat rakibi Hillary Clinton'ı geçti. Ulusal düzeyde rastgele seçilen 1733 seçmenle yapılan görüşmeleri veri alan ankete göre Trump'ın oy oranı yüzde 46'ya yükselirken, Clinton'ın oy oranı yüzde 45'te kaldı. Yüzde 1'lik bu fark anketin hata payı aralığında yer alsa da seçime 1 hafta kala bu göstergeler önem taşıyor.

CLINTON 1 HAFTA ÖNCE 12 PUAN ÖNDEYDİ

ABC'nin 22 ekim tarihli anketinde Clinton Trump'ın 12 puan önündeydi. Clİnton'ın Trump'a karşı gerilemesinde Dışişleri Bakanı olduğu dönemde yaşanan e-posta skandalı nedeniyle FBI'ın yeniden bir soruşturma başlatmasının etkili olduğu sanılıyor. Ancak yine de seçim anketleri her zaman seçimin sonucunu doğru tahmin edemiyor. 2012'de ABC'nin anketinde Cumhuriyetçi aday Mitt Romney Demokrat başkan Baracak Obama'nın 1 puan önündeydi.

Trump ABC'nin anketinde Clinton'un önüne geçti ile ilgili etiketler ABD Trump Clinton
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.