Trump 50 eyalette felaket ilan eden ilk başkan olarak tarihe geçti

500 bini aşkın vaka, ve 20 bini aşkın ölüm ile koronavirüs salgının merkez üssü haline gelen ABD'nin Wyoming eyaletinde de felaket ilan edildi. Bu kararla birlikte Donald Trump, 50 eyalette aynı anda felaket ilan eden ilk ABD Başkanı olarak tarihe geçti.

Kovid-19 salgınının Avrupa'ya göre daha geç geldiği ABD'de vakalar artık 2 binli rakamlarla artıyor.

500 binden fazla vakaya ulaşan ülke ölüm sayılarında da zirveye çıkmış durumda. Ve halen pik noktasına gelinmiş de değil.

Hal böyle olunca bilançonun giderek arttığı ülkede eyaletler peş peşe salgını felaket ilan etmek zorunda kaldı.

Bugüne kadar 49 eyalet bu yönde karar almıştı. Bu eyaletlere Wyoming de katıldı. Böylece, 50 eyalette aynı anda felaket ilan edilmiş oldu. ABD Başkanı Donald Trump bu olumsuz özellik ile ülke tarihine döneminde en fazla eyalette felaket ilan edilen başkan oldu. 

Ülkenin salgın merkezi ise New York. Eyalette vaka sayısı 180 bini aşarken, 7 bin 144 kişi de salgında öldü. 

Trump 50 eyalette felaket ilan eden ilk başkan olarak tarihe geçti ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs New York Donald Trump felaket eyalet
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.