TRT'nin unutulmayan spikeri Mesut Mertcan vefat etti!

TRT'nin unutulmayan spikerlerinden Mesut Mertcan, yaşamını sürdürdüğü Adana Huzurevi'nde yaşamını yitirdi.

Son yıllarını Adana Huzurevi'nde geçiren ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan Mesut Mertcan, 71 yaşında yaşamını yitirdi.

erwewetwetwe

SON SÖZLERİNİ HUZUREVİ MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Önce İstanbul’da son yıllarda da Adana Huzurevi'nde yaşamını sürdürürken, hastalıkları nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. 'Şimdi Şiirler' adlı bir şiir albümü bulunuyor. Mertcan 1996-2009 arasında bazı uzun metrajlı filmlerde de rol almıştı. Mesut Mertcan, kısa süre önce TRT 1'deki ana habere konuk olmuş, TRT'de geçen yıllarını anlatmıştı. Programda duygu dolu anlar yaşanmıştı.

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Adem Hayta da Mertcan'ın 1 Ekim 2015 tarihinde kurumlarına geldiğini ifade etti.

Bugün sabah 10.00 sıralarında kurumda kalanların odasını gezerken Mertcan ile de görüştüğünü aktaran Hayta, "Rahatsızlığının biraz daha nüksettiğini söyledi. Geçen hafta da 'dipteyim' kelimesini kullandı. Son bir ay içerisinde özel bir hastanede gerekli kontrolleri yapılmıştı. Daha önce kendisiyle İstanbul'a bir ödül törenine birlikte gittiğimizde Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşme talebi vardı. Ben de şifahi olarak genel müdür yardımcılarımıza bu talebi iletmiştim." dedi.

Bu arada, huzurevinden alınarak Asri Mezarlık morguna kaldırılan Mesut Mertcan'ın cenazesi, yarın ikindi namazının ardından, Akkapı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

MESUT MERTCAN KİMDİR?

Mesut Mercan gençliğinde Adana'da gazino ve cambazhanelerde sunuculuk yaptı, reklam ajansılarında çalıştı. 1973'de TRT spikeri oldu. 12 Eylül 1980 askeri darbesinde sabaha karşı radyoda 1 numaralı MGK bildirisini okumasıyla tanınmıştı.Daha sonra Star, Kanal 6, Kanal 9, Ulusal Kanal gibi televizyon kanallarında reklam spikerliği, sunuculuk yaptı.

4 kez evlilik yapan,son eşinden 2012'de ayrılan 2 çocuk babası ünlü spiker son eşinden de 2012'de ayrıldı. Önce İstanbulda son yıllarda da Adana Huzurevi'nde yaşamını sürdürürken, hastalıkları nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. 'Şimdi Şiirler' adlı bir şiir albümü bulunuyor. Mertcan 1996-2009 arasında bazı uzun metrajlı filmlerde de rol almıştı.

Mesut Mertcan, kısa süre önce TRT 1'deki ana habere konuk olmuş, TRT'de geçen yıllarını anlatmıştı. Programda duygu dolu anlar yaşanmıştı.

TRT'nin unutulmayan spikeri Mesut Mertcan vefat etti! ile ilgili etiketler TRT mesut mertcan öldü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.