TRT'nin efsane kadın spikeri Başak Doğru'dan acı haber

TRT'nin bir dönemine damgasını vuran efsane spiker Başak Doğru'dan acı haber geldi. TRT'nin önemli ekran yüzlerinden Başak Doğru 78 yaşında hayatını kaybetti.

2021 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi, TRT’nin eski redaktör spikerlerinden Başak Doğru vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), eski TRT spikerlerinden Başak Doğru'nun 78 yaşında yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Doğru'nun ölümünün ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bir mesaj yayınladı. Mesajda "Değerli meslektaşımız Başak Doğru’yu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Başak Doğru’nun ailesinin, dostlarının, meslektaşlarının acısını paylaşıyor başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

 TRT'nin efsane kadın spikeri Başak Doğru'dan acı haber

BAŞAK DOĞRU KİMDİR?

Başak Doğru, 1945 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı'na piyano armoni ve klasik bale eğitimi aldı.

Kariyerine 1965 yılında TRT İstanbul Radyosu'nda yapımcı Spiker olarak başladı. Çok sayıda programda görev aldı. Ardından 1970 yılında BBC'nin Türkçe Yayınlar Servisi'nde spiker ve yapımcı olarak çalıştı. Yedi yıl sonra TRT Haber Merkezi'nde çalışmayı sürdürdü. Hem radyo hem de TV'de spiker olarak görev yaptı.

TV ekranlarına gelen Milli Saraylar konulu programıyla, 1984 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin "En Başarılı Haber Program" ödülünü kazandı.

Başak Doğru, İngilizce'nin yanı sıra İtalyanca, Fransızca ve Almanca biliyordu.

TRT'nin efsane kadın spikeri Başak Doğru'dan acı haber ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.