TRT'den Harbiye’deki radyoevinin otel yapılacağı iddiasına yalanlama

Deprem güçlendirmesi gerekçesiyle boşaltılan TRT'nin Harbiye'deki radyoevi ve Ulus'taki yerleşkesi hakkında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'den şok iddia gelmişti. İlgezdi o alanların otel yapılacağını öne sürünce TRT'den yanıt gecikmedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, deprem güçlendirmesi gerekçesiyle boşaltılan TRT'nin Harbiye'deki radyoevi ve Ulus'taki yerleşkesinin otel olabileceği iddiasında bulunmuştu.

TRT, İlgezdi'nin iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Söz konusu iddialarla ilgili olarak 27 Aralık 2020 tarihinde bir açıklama yapıldığını hatırlatan TRT, o açıklamanın geçerliliğini koruduğunu belirtti.

O açıklamada, "İstanbul’daki TRT binalarının olası bir depreme karşı nasıl bir refleks göstereceğini görmek adına İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden detaylı bir çalışma yapması istenmiştir." denildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanları tarafından hazırlanan raporlarda, TRT Ulus yerleşkesindeki 3 blok ile tarihi İstanbul Radyosu binasının yeterli deprem performansını sağlamadığı vurgulanarak, güçlendirme çalışmasının zorunlu olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

TRT’den yapılan bilgilendirmede deprem güçlendirme çalışmalarının ardından güvenli çalışma ortamlarının sağlanmasıyla birlikte Harbiye’deki TRT İstanbul Radyo binasına ve Ulus’taki kampüse tekrar geri dönüleceği belirtildi.

TRT'den Harbiye’deki radyoevinin otel yapılacağı iddiasına yalanlama ile ilgili etiketler TRT Harbiye CHP Radyoevi Ulus Yerleşkesi otel iddiası gamze akkuş ilgezdi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.