TRT World Forum 2021 başladı: Açılış konuşmalarında çarpıcı mesajlar geldi

Bu yıl 5'incisi düzenlenen TRT World Forum başladı. "Güç ve Paradoks: 21. Yüzyılda Büyük Stratejiyi Anlamak" başlığı altında düzenlenen forumda küresel sorunlara yeni bakış açıları geliştirilecek. Forumun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Salgının artçı sarsıntılarını, ekonomi başta olmak üzere farklı alanlarda hissetmeye devam ediyoruz. Böylesi devasa bir krizin ardından hayatın eski normaline dönmesi elbette zaman alacaktır" dedi.

Bu yıl 36 ülkeden 100'e yakın konuşmacının katılımıyla 5'incisi düzenlenen TRT World Forum başladı. Forumda liderler, uzmanlar, akademisyenler ve ünlü isimler "Güç ve Paradoks: 21. Yüzyılda Büyük Stratejiyi Anlamak" başlığı altında küresel sorunlara yeni bakış açıları ve yaklaşımlar getirecek.

Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile diğer çevrimiçi etkinliklerdeki formatlardan daha benzersiz bir deneyim sunan TRT World Forum 2021'de ayrıca ünlü sanatçılarca konserler de verilecek.

TRT World Forum 2021'e, www.trtworldforum.com internet adresi üzerinden kayıt olunabilecek ve etkinlik canlı takip edilebilecek.

TRT World Forum 2021 başladı: Açılış konuşmalarında çarpıcı mesajlar geldi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "TRT WORLD FORUM 2021'E VİDEO MESAJ GÖNDERDİ

Bugün başlayan forumun açılışına bir video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, yurt içinden ve yurt dışından Forum'a katkıda bulunacak tüm bilim, medya, siyaset insanlarına şükranlarını sundu, TRT yönetimi ile programa destek veren kurum ve kuruluşları da tebrik etti.

Erdoğan, insanlık olarak bir süredir ekonomik, sosyal, siyasi, beşeri boyutları olan büyük bir sağlık krizi ile mücadele edildiğini anımsatarak, "Yaklaşık 2 sene önce hayatımıza giren Kovid-19 salgını etkisini yitirmekle birlikte gündemimizi işgal etmeyi sürdürüyor. Salgının artçı sarsıntılarını, ekonomi başta olmak üzere farklı alanlarda hissetmeye devam ediyoruz. Böylesi devasa bir krizin ardından hayatın eski normaline dönmesi elbette zaman alacaktır." diye konuştu.

TRT World Forum 2021 başladı: Açılış konuşmalarında çarpıcı mesajlar geldi - Resim : 2

Bu süreçte yaşananların, artık dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gösterdiğine dikkati çeken Erdoğan, son 2 yıla damgasını vuran bu salgının, bireylerin kendilerine, içinde bulundukları topluma ve küresel siyasete yaklaşımlarını kökten değiştirdiğini söyledi.

FAHRETTİN ALTUN: DÜNYANIN FARKLI YERLERİNDEKİ BİRÇOK ULUSLARARASI ÇATIŞMA ÇÖZÜMSÜZ KALDI

Forumun açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, küresel sorunların küresel çözümler gerektirdiğine dikkati çekerek, Türkiye'nin uluslararası sistemdeki zorluklara cevap vermek için adımlar attığını bildirdi.

Altun, "Güç ve Paradoks: 21. Yüzyılda Büyük Stratejiyi Anlamak" temasıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen "TRT World Forum 2021"e video mesaj gönderdi. Kovid-19 krizinin dünyayı soğuk savaşın sona ermesinden bu yana olabilecek en kötü zamanda vurduğunu belirten Altun, 2020'de dünyanın farklı yerlerinde birçok uluslararası çatışmanın çözümsüz kaldığını ifade etti.

TRT World Forum 2021 başladı: Açılış konuşmalarında çarpıcı mesajlar geldi - Resim : 3

Altun, bu sürecin devletlerin uzun vadeli stratejiler oluşturmaya ve küresel tehditlerle mücadele etmeye odaklanmasını zorlaştırdığını dile getirerek, "Ayrıca bir reform sürecinin olmaması, uluslararası kurumları büyük küresel krizlerin üstesinden gelmede zayıf ve hazırlıksız bıraktı. Sadece Birleşmiş Milletler (BM) değil, aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de dahil olmak üzere uzman kurumların, küresel bir krizi çözemediği kanıtlandı." dedi.

TRT GENEL MÜDÜRÜ SOBACI: DEZAVANTAJLI COĞRAFYALARIN SESİ OLMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Forumun açılışında konuşan isimlerden TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı ise 20. yüzyılın sonlarından itibaren devletlerin daha önce hiç karşılaşmadıkları, insanlığın tümünü ilgilendiren birtakım ortak sorunlarla karşı karşıya kaldığına işaret etti. Sobacı, şu değerlendirmede bulundu:

TRT World Forum 2021 başladı: Açılış konuşmalarında çarpıcı mesajlar geldi - Resim : 4

"Küresel terörizm, Kovid-19 gibi salgın hastalıklar, ekolojik felaketler, küresel ısınma, internette işlenen suçlar ve siber saldırılar, kitlesel göçler ve gelir dağılımı adaletsizlikleri gibi ulusal sınırları aşan çetrefilli sorunlar, küresel siyasal ve ekonomik sistemi çok boyutlu krizler ve tehdit unsurlarıyla karşı karşıya bıraktı. Günümüzde, uluslararası ölçekte sorunların çözümü için iş birliği ve karşılıklı bağımlılık ön plana çıkmaktadır. Küresel ekonomik ve siyasal sistemin etkinliği, yüksek düzeyli, kapsamlı ve kesintisiz bir küresel iş birliğini esas almasına bağlıdır."

TRT Genel Müdürü Sobacı, krizleri, sorunları ve değişimleri dijitalleşme sürecinden bağımsız düşünebilmenin mümkün olmayacağını belirterek, "Dijitalleşme süreci, kendisinden beklenen demokratikleşmeye katkı verme görevini zaman zaman karşılamaktadır. Ancak, dijitalleşme süreci aynı zamanda bir sosyal medya mesajı ile diplomasi krizinin ortaya çıkmasına, siber güvenlik sorunlarına ve tahrif edilmiş iletişime dayalı olarak dezenformasyon, yalan haber ve algı operasyonları gibi mutlaka mücadele edilmesi gereken uluslararası ölçekli sorunlara da yol açabilmektedir." ifadelerini kullandı.

TRT World Forum 2021 başladı: Açılış konuşmalarında çarpıcı mesajlar geldi ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Fahrettin Altun trt worl forum 2021 açılış konuşma Zahid sobacı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.