TRT Tabii Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisinin konusu ne? Mevlana Celaleddin-i Rumi oyuncu kadrosunda kimler var?

Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisi, TRT'nin dijital platformu olan Tabii üzerinde görücüye çıktı. Diziyi merak eden seyirciler Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin konusu ve oyuncu kadrosu gibi ayrıntıları araştırıyor. Peki TRT TabiiMevlana Celaleddin-i Rumi dizisinin konusu ne? Mevlana Celaleddin-i Rumi oyuncu kadrosunda kimler var? Mevlana Celaleddin-i Rumi nerede çekildi? Detaylar haberimizde...

Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisi tüm dünya çapında kullanıma açılan Türk dijital platformu TRT Tabii'de sunulan ilk diziler arasında yer almasıyla gündeme geldi. Bu çerçevede meraklı seyirciler, 'TRT Tabii Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisinin konusu ne?'  veya 'Mevlana Celaleddin-i Rumi oyuncu kadrosunda kimler var?' gibi soruları araştırmaya başladı. Peki Mevlana Celaleddin-i Rumi nerede çekildi? Konusu ne? Ne anlatıyor? İşte ayrıntılar...

TRT TABİİ MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ DİZİSİ OYUNCU KADROSU

Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisi, Tabii adlı platform tarafından 7 Mayıs 2023 tarihinde yayınlanmaya başlanan bir Tabii orijinal dizisidir. İlk sezonu 10 bölümden oluşan dizi, tarih ve biyografi türünde yer almaktadır.

TRT Tabii Mevlana Celaleddin-i Rumi  dizisinin konusu ne? Mevlana Celaleddin-i Rumi  oyuncu kadrosunda kimler var?

Dizinin yapımcılığını Kale Film A.Ş. üstlenmektedir. Dizinin yönetmenliğini Can Ulkay yaparken, senaryosunu Ali Aydın ve Milay Ezengin gibi isimler kaleme almıştır.

Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisinin oyuncu kadrosunda ise şu isimler yer almaktadır:

Bülent İnal

Mehmet Ali Nuroğlu

Ahu Türkpençe

Nilay Deniz

Kaan Yıldırım

Devrim Özkan

İlker Aksum

Turgay Aydın

Baki Davrak

Burç Kümbetlioğlu

Haluk Piyes

Levent Can

Gizem Yılmaz

Mert Turak

Ushan Çakır

Burak Can

Yusuf Çim

Tolga Çiftçi

Erdal Yıldız

Sanurzhan Suleimen

MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ KONUSU

Dizinin konusu, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin doğduğu toprakları Moğol işgali nedeniyle terk ederek Batı'ya doğru yola çıkmasını ve hayattaki gerçek amacını keşfetme arayışını anlatmaktadır. Mevlana, Moğol ordularının Selçuklu Devleti'ne doğru ilerlediğini öngören bir önsezi yaşar. Ancak Konya'nın liderleri onun uyarılarına kulak asmazlar. Bu sırada Erzurum kalesini kuşatan Moğol lideri Baycu Noyan, oğlunu Konya'ya göndererek Selçuklu'dan haber getirmesini ister. Mevlana'nın öngörüsü gerçekleşir ve Mevlana, toplanan Divan'da Moğollara barışla karşılık verilmesini tavsiye eder.

Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisinin ikinci sezonu hakkında bilgi mevcut değildir. İzleyicilerin beklentileri doğrultusunda bir devam sezonu çekilip çekilmeyeceği, yapımcı ve platformun kararıyla belirlenecektir.

TRT Tabii Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisinin konusu ne? Mevlana Celaleddin-i Rumi oyuncu kadrosunda kimler var? ile ilgili etiketler Mevlana TRT Tabii
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.