TRT Spor'dan tartışma yaratan Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası kararı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında sahasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibiyle karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan mücadeleyi Kiev 2-1 kazandı. Bu maçın oynandığı sırada başka bir olay şaşkınlık yarattı. Maçın uzatmalara gitmesinden dolayı TRT Spor'un Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası yarı final maçının ilk yarısını yayınlamaması sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası'nda İsveç'i 4-0 yenen İngiltere, turnuvada adını finale yazdıran ilk takım olmuştu. Turnuvada üçüncü kez finale kalan ve ilk kupasını hedefleyen İngiltere'nin rakibi bir diğer yarı final maçında Almanya ile Fransa arasında 27 Temmuz akşamı TSİ 22.00'de oynanacak maçta belli olacaktı.

Aynı gün Fenerbahçe ile Dinamo, Kadıköy'de Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu maçında karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli takımın maçı uzatmaya gidince, Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası maçıyla ilgili ufak bir detay dikkatlerden kaçmadı.

Maçta uzatma dakikaları oynanınca TRT Spor kanalı, Almanya ile Fransa arasındaki karşılaşmanın yayınına geçmedi. Fenerbahçe maçının uzatma dakikaları analiz edilerek yorumlandı. Maç bitince  Almanya- Fransa maçının ikinci yarısı yayına verildi. Bugüne kadar Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası'nı baştan sona veren TRT Spor kanalının bu tutumu tartışma yarattı. Sosyal medyada gündeme gelen bu konu eleştirilere neden oldu.

Öte yandan, Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Vardan sosyal medya hesabından "Turnuva boyunca Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nı naklen yayınlayan TRT Spor, Almanya-Fransa arasındaki yarı finalin ilk yarısını ‘pas’ geçiyor. Neden? Çünkü Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçı uzatmaya gitti. Peki TRT Spor Fenerbahçe’nin maçını mı yayınlıyor da akışını kesmiyor? Yoo, sunucu ve yorumcu yayıncı kanaldan Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçını kendileri seyredip yorum yapıyorlar ve bu nedenle ilk yarı es geçiliyor... Neyse, ne kadar şanslıyız ki lütfedip ikinci yarıyı yayınlayacaklar" ifadelerini kullandı.

 

TRT Spor'dan tartışma yaratan Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası kararı ile ilgili etiketler Fenerbahçe TRT Spor İngiltere Almanya Fransa İsveç Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası Uğur Vardan Dinamo Kiev
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.