Tropikal fırtına Şahin'de can kaybı 3’e çıktı

Umman'ın çeşitli bölgelerinde etkisini gösteren tropik fırtına Şahin'de 1'i çocuk 3 kişi hayatını kaybetti. Kıyı bölgelerindeki vatandaşlara evlerini boşaltma çağrısı yapılan fırtına nedeniyle yollar kapatıldı, elektirk kesintileri yapılacağı duyuruldu.

Tropik fırtına Şahin, Körfez ülkelerinden Umman'ın çeşitli bölgelerinde gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Başkent Muskat olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde sellere neden olan ve hayatı durma noktasına getiren fırtınada hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Tropikal fırtına Şahin'de can kaybı 3’e çıktı

Ulusal Acil Durum Yönetimi Merkezi’nden yapılan açıklamada, Al Amarat bölgesinde sel sularına kapılan bir çocuğun hayatını kaybettiği bildirilmişti. Fırtına nedeniyle sanayi bölgesinde bir tepenin çökmesi sonucu 2 Asyalı işçinin de hayatını kaybettiği belirlendi.

Tropikal fırtına Şahin'de can kaybı 3’e çıktı - Resim : 2

KIYI BÖLGELERİNDEKİ VATANDAŞLAR UYARILDI

Ummanlı yetkililer, fırtınanın Muskat'tan yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta ve 120 km hızla ilerlediğini açıkladı. Vatandaşlardan kıyı bölgelerinin boşaltılması istendi. Yaklaşık 5 milyonluk nüfusun çoğunun yaşadığı Muskat ve çevresinde yolların kapatıldığı da bildirildi. Fırtına dinene kadar başkentteki yollar yalnızca acil durumlarda kullanılabilecek.

Tropikal fırtına Şahin'de can kaybı 3’e çıktı - Resim : 3

Ulusal Acil Durum Yönetim Merkezi, kazaları önlemek için başkentin doğusundaki Qurum bölgesinde elektrik kesintisi yapılacağını da duyurdu. Şahin fırtınası nedeniyle şu ana kadar ülkenin çeşitli bölgelerindeki 2 bin 700'den fazla kişinin tahliye edildi. Öte yandan, Umman meteoroloji uzmanları Şahin fırtınasının bugün öğleden sonra şiddetini arttırmasının beklendiğini bildirmişti.

 

Tropikal fırtına Şahin'de can kaybı 3’e çıktı ile ilgili etiketler umman şahin fırtınası tropik fırtına
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.