Tropik Trump: Seçimde 3 seçenek var: Öldürülmem Tutuklanmam veya Zafer

Tropik Trump lakabıyla tanınan Brezilya lideri, orijinalinin izinden gitmeye ve siyasi nezaket çerçevesinde koltuğu bırakmamaya kararlı. Brezilya'da seçimi kazanmak için elektronik oylama sistemini değiştirmek isteyen aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, kendisi için üç seçenek gördüğünü söyledi: "Tutuklanmak, Öldürülmek veya Zafer."

Brezilya'da özellikle yerel halka yaptığı zulümlerden ve pandemi sürecindeki fiyasko ve skandallarından sonra oy bazında destek oranları giderek düşen ve gelecek yılki seçimleri kazanmak için seçim sisteminin kendisini bile tartışmaya açan aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, kendi geleceği için üç seçenek gördüğünü söyledi.

İNSANA YAKIŞIR ŞEKİLDE GİTMEYECEĞİNİ ANLATMAYA ÇALIŞTI

Bolsonaro, bunları 2022 başkanlık seçimlerini kazanmak, ölüm veya hapse girmek olarak sıraladı.

Bolsonaro, seçimlerde kendisine kilit önemde oy getiren evanjelik liderlerle buluşmasında, "Geleceğim için üç alternatifim var: Tutuklanmak, Öldürülmek veya zafer" ifadelerini kullandı. Bununla birlikte hapis ihtimalinin söz konusu olmadığını savunarak, "Dünyada hiç kimse beni tehdit edemez" demekten de geri durmadı.

Bolsonaro anketlerde, seçimlerde aday olmasına kesin gözüyle bakılan eski solcu devlet başkanı Luis Inacio Lula da Silva'nın gerisinde kaldı. Bu sözleri de, Brezilya'nın elektronik oy verme sistemini tartışmaya açıp sonuçları kabul etmeyebileceğini açıkça söylemesinin ardından geldi.

ELEKTRONİK OY VERME SİSTEMİNE 'İNANMIYOR'

Bolsonaro'nun seçim sistemine elle oy verme seçeneğini de ekletme girişimleri ülkenin yüksek seçim kurulunda reddedilmişti.

Kurul, elektronik oylama sisteminde hiçbir sorun olmadığını vurgulayıp, devlet başkanının basılı pusula tartışmasını bir 'odak kaybı' olarak nitelemişti.

TEPESİ ATTI: BU ŞEKİLDE YAŞAMAYA DEVAM EDEMEM

Ancak Bolsonaro evanjelik liderlerle buluşmasında bu konudaki çıkışını sürdürüp "Her şeyin bir limiti var. Bu şekilde yaşamaya devam edemem" ifadelerini kulandı. Bolsonaro, evanjelik liderler, kendisine destek için 7 Eylül'de ülke çapında düzenlemeye hazırlandığı gösterilere de davet etti.

Bolsonaro'nun dönemine, kötü yönetim nedeniyle yarım milyondan fazla Brezilyalının ölümüne yol açan korona virüsü pandemisinin yanı sıra yüksek enflasyon, açlık ve işsizlik damga vurmuş durumda.

Tropik Trump: Seçimde 3 seçenek var: Öldürülmem Tutuklanmam veya Zafer ile ilgili etiketler Brezilya bolsonaro tutuklanmak öldürülmek zafer tropik trump
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.