Trakya'ya kurulacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de doğal gaz dağıtım merkezi kurulması konusunda Putinle çalışma talimatı verdiklerini ve bu iş için Trakya'nın en uygun yer olarak görüldüğünü söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın değindiği en önemli konu ise Türkiye'nin gaz dağıtım merkezi haline geleceği proje oldu.

TRAKYA EN UYGUN YER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından ortaya atılan Türkiye'nin Rusya'dan gelen gazın dağıtım merkezi olması palnı için en uygun yerin Trakya olduğunu söyleyen Erdoğan "İfade edildiği şekliyle, böyle bir dağıtım merkezi için, bu iş için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile verdik. Orada bu çalışmayı yapacaklar.

En uygun yer neresiyse bu dağıtım merkezini orada inşallah kurmuş olacağız. Bizim ulusal anlamda bir dağıtım merkezimiz var ama tabii şimdi bu uluslararası bir dağıtım merkezi olacak. Bu konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ile Rusya tarafı çalışmayı yapıp bize sunacaklar ve ondan sonra da adımı atmış olacağız.

Burada bekleme diye bir şey yok. Kararı bugün hemen süratle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza verdik. Aynı şekilde aynı anda Rusya'dan (Gazprom Başkanı) Miller de bu toplantıdaydı, o da talimatı aldı. Şimdi arkadaşlarımız birbirleriyle görüşmek suretiyle çalışmaya başlayacaklar.

Güvenlik noktasında biz her türlü adımı atarken tabii ki burada da güvenlik neyi gerektiriyorsa bu güvenlik ağımızı da süratle kuruyor ve ona göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

 

Trakya'ya kurulacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdik ile ilgili etiketler Trakya doğal gaz Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin enerji
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.