Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamasında skandalın eşiğinden dönüldü!

Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'un Medical Park Stadyumu'nda yapılan şampiyonluk kutlamasına 19 Mayıs 1919'u 'sözde Pontus soykırımı' olarak tanımlayan Yunan müzisyen Matthaios Tsahouridis'in davet edilmesi tepkilere neden oldu. Trabzonspor yönetiminin hamlesiyle şampiyonluk kutlamalarına gölge düşmesi engellendi.

Trabzonspor'un önceki gün sosyal medya hesabından kutlamalara katılacak isimlerin yer aldığı bir afiş paylaşılmış, afişteki bir isim (Matthaios Tsahouridis) sosyal medyada büyük tepkilere sebep olmuştu.

Kendisini Pontus Rumu olarak tanımlayan Yunan müzisyen Matthaios Tsahouridis'in 19 Mayıs 1919'u "sözde Pontus Rumlarının Soykırımını Anma Günü" olarak her yıl düzenli bir biçimde sosyal medya hesaplarından andığı, "sözde soykırım"ı anlatan Genoktonia isimli bir ağıt bestelediği ve katıldığı "Sözde Pontus Rum Soykırımı" anmalarında da bu yalanı dile getirmekten çekinmediği ortaya çıktı.

TARAFTAR GRUBUNDAN TEPKİ

"Milliyetçi Trabzonsporlular" isimli taraftar grubu, Bordo-mavili yönetimin şampiyonluk kutlamalarında yer verdiği Matthaios Tsahouridis ve Apolas Lermi ile ilgili açıklama yaptı ve tepki gösterdi. 

TRABZONSPOR CAMİASI SKANDALIN ÖNÜNE GEÇTİ

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ve tepkilerin ardından Trabzonspor yönetimi, Apolas Lermi ve Matthaios Tsahouridis'i sahneye çıkarmaktan vazgeçti. Toplum hassasitelrini gözöüne alan kulup yönetimi kutlamalar gölge düşmesini engeleyecek bir hamle ile yaşanan hatayı düzeltti.

 

 

Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamasında skandalın eşiğinden dönüldü! ile ilgili etiketler Trabzonspor pontus rum şampiyonluk kutlama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.