Trabzonspor, yabancı futbolcularından en yüksek verimi aldığı sezonu yaşıyor

Trabzonspor, yabancı oyuncularından en iyi verimi aldığı sezonu yaşıyor. Süper Lig'de 22 gole ulaşan bordo-mavili takımda 20 gol yabancı oyunculardan geldi. Bakasetas, Nwakaeme, Cornelius, Hamsik, Gervinho ve Djaniny 20 gole imza attı. Yerli oyunculardan ise Yusuf Sarı tek gol atarken, 1 gol ise rakip oyuncunun kendi kalesine atmasıyla elde edildi.

Süper Lig'in ilk 11 haftasını namağlup lider tamamlayan ve Beşiktaş deplasmanına hazırlanan Trabzonspor, yabancılarından en iyi verimi aldığı sezonu yaşıyor. Süper Lig'de 22 gole ulaşan Bordo-Mavililer'de 20 gol yabancı oyunculardan geldi. Tasos Bakasetas, Nwakaeme, Marek Hamsik, Andreas Cornelius

Gervinho ve Djaniny 20 gole imza attı. Yerli oyunculardan ise Yusuf Sarı tek gol atarken, 1 gol ise rakip oyuncunun kendi kalesine atmasıyla elde edildi.

Ligde 27 puanla liderlik koltuğunda oturan Abdullah Avcı'nın takımında yabancılar puanların tamamına katkı sağladı. Karadeniz ekibinde Bakasetas 7, Nwakaeme 5, Cornelius 3, Gervinho ve Djaniny 2, Hamsik ve Yusuf Sarı 1 gol attı.

Karadeniz ekibi bu sezon ligde 22 gol atarken kalesinde 10 gol gördü. Bordo-mavililer 3 maçta kalesini gole kapatırken, 8 maçta ise ağlarında gol gördü.

GEÇEN SEZONU İKİYE KATLADI 

Trabzonspor'u yabancıları Süper Lig'de 20 gol atan Beşiktaş ve Hatayspor kadar gol atarken, 17 takımdan ise daha fazla gol attı. Aytemiz Alanyspor 18, Karagümrük, Galatasaray ve Altay 17, Adana Demirspor ve Konyaspor 16, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Kayserispor ve Sivasspor 15, Antalyaspor 13, Gaziantepspor ve Kasımpaşa 12, Malatyaspor ve Göztepe 11, Çaykur Rizespor 9, Giresunspor 7 gol attı.



Yunan yıldız Anastasios Bakasetas da gol krallığındaki iddiasını sürdürdü. Son iki haftayı boş geçen 27 yaşındaki orta saha 7 golle gol krallığı sıralamasında ilk sırada yer alıyor.

Öte yandan, geçen sezon yabancı oyuncular 11. hafta itibarıyla 10 gol attı. Benik Afobe ve Anthony Nwakaeme 3, Ekuban 2, Baker 1 gol atmıştı. Diğer goller ise Abdulkadir Ömür ve Serkan Asan'dan gelirken, 1 gol ise rakip oyuncunun kendi kalesine atmasıyla elde edilmişti.

Trabzonspor, yabancı futbolcularından en yüksek verimi aldığı sezonu yaşıyor

Trabzonspor, yabancı futbolcularından en yüksek verimi aldığı sezonu yaşıyor ile ilgili etiketler Trabzonspor Abdullah Avcı Tasos Bakasetas
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.