Trabzonspor Norveç'te penaltılarla turladı, play-off turunda rakip AS Roma

UEFA Konferans Ligi' 3. ön eleme turu ilk maçında Norveç'in Molde takımıyla 3-3 berabere kalan Trabzonspor, Aker Stadyumu'ndaki rövanş maçında rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Edgar le'nin attığı golle 0-1 kazanmak üzere olan Bordo-Mavililer 90+7'de kalesinde golü gördü ve maç uzadı... Trabzonspor turu penaltılarla geçti.

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turunda Molde'yi 3-3'ün rövanşında penaltılarla eledi. İlk maçta Norveç ekibiyle evinde 3-3 berabere kalan Bordo-Mavililer, deplasmandaki rövanşta 0-1 galip gelmek üzereydi ki 90+7'de kalesinde golü gördü. 

Son dakika golüyle maçı uzatmaya taşıyan Molde, Fırtına'ya penaltılarla teslim oldu. Seri penaltı atışlarında milli kaleci Uğurcan Çakır kritik yerde kritik bir kurtarışa imza attı. Turu getiren penaltıyı Norveçli orta saha Andres Trondsen attı.

Molde'yi eleyen Trabzonspor'un play-off turundaki rakibi AS Roma oldu. Serie A ekibinin başına bu yaz teknik direktör Jose Mourinho geçmişi. UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off maçları 19 ve 26 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Dk. 10 DİREK! Trabzonspor deplasmanda gole çok yaklaştı! Tasos Bakasetas'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Marek Hamsik'in kafa vuruşu direkten döndü. Bordo-Mavililer ilk tehlikeyi ise Gervinho'nun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaşattı.

Dk. 23 UĞURCAN! Norveç ekibi 3. kez tehlikeli geldi. Hestad'ın ceza sahası sağ çaprazından müsait pozisyondaki şutunu Uğurcan Çakır kurtardı. Milli kaleci 18'de ilk maçın yıldızı Brynhildsen'e gol izni vermedi.

Dk. 57 GOOOL! Bakasetas'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Edgar le ile Brynhildsen topa birlikte ayak koydu, top ağlara gitti. Bordo-Mavililer zorlu deplasmanda 0-1 önde...

Dk. 90+7 GOL!! Trabzonspor 30 saniye daha dayanamadı... Kaptırılan topta çok adamla gelen Molde, İzlandalı Björn Sigurðarson'nın golüyle maçı uzatmalara götürmeyi başardı.

Trabzonspor Norveç'te penaltılarla turladı, play-off turunda rakip AS Roma

MOLDE: Linde, Gregersen, Bjornbak, Sinyan, Knudtzon, Mannsverk, Risa, Eikrem, Hestad, Brynhildsen, Omoijuanfo.

TRABZONSPOR: Uğurcan, Serkan, Edgar Ie, Hugo, Peres, Hamsik, Berat, Bakasetas, Gervinho, Nwakaeme, Djaniny

Trabzonspor Norveç'te penaltılarla turladı, play-off turunda rakip AS Roma - Resim : 2

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı maça ilişkin düzenediği basın toplantısında "Molde, ilk maçta hem teknik hem de taktik olarak, özellikle son on yılda Avrupa Kupaları’nda istikrarlı çıkışı olan, sistemli bir organizasyon takımı. Geçen hafta kendi evimizde oynadığımız müsabakadan güçlü ve güçsüz yönlerimizle ilgili bir analiz yaptık. Çok fantastik bir oyun oldu izleyiciler için. Oyunu daha çok elinde tutan, daha çok domine eden, daha çok topa sahip olan, her seferinde öne geçen ve son dakikada penaltıyla da olsa fırsatı yakalayan bir takımdık. Bunun içinden olumlu, olumsuz neleri çıkarttık. Özellikle yediğimiz üç gol, topun arkasında beklediğimiz süreçte, onun önünde ve arkasında neler yaptığımızla alakalı. Hem analizleri yaptık hem de sahada pratiklerini yaptık. Şu anda yenilenmiş bir biçimde maça hazırız. Özellikle Avrupa kupaları da bizim önemli hedeflerimizden bir tanesi. Burada tur atlayacak sonucu elde edip, yolumuza devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Norveçli oyuncu Anders Trondsen ise, "Öncelikle Molde’yi çok iyi tanıdığımı söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum. Takımda 6-7 tane arkadaşım var. İki gün önce de takımdan çok iyi bir oyuncunun ayrıldığını biliyoruz. Bir başka takıma transfer oldu. Bizim için kolay bir maç olmayacak çünkü çok iyi oyunculara sahip bir takım. Sahayı, zemini biliyoruz. Zemin bizim için farklı ama burayı yakından tanıdığım için oyuncu arkadaşlarıma vereceğim ipuçları ile bunun da üstesinden geleceğiz. Umarım ben de takıma faydalı olurum ve iyi bir maç çıkartırız" dedi.

Trabzonspor Norveç'te penaltılarla turladı, play-off turunda rakip AS Roma ile ilgili etiketler Norveç Abdullah Avcı Trabzonspor Molde Anders Trondsen Edgar le UEFA Avrupa Konferans Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.