Trabzonspor'dan 2'de 2... Bordo-Mavililer, Sivasspor'u da kayıpsız geçti

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda ilk maçlarını iç sahada kaybeden ve perşembe günü deplasmanda rövanş maçına çıkacak olan Trabzonspor ile Sivasspor, Süper Lig'in 2. haftasında Trabzon'da kozlarını paylaştı. İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Bordo-Mavililer maçtan da 2-1 galip ayrıldı.

Süper Lig'in 2. haftasında, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off mücadelesi veren iki takım karşı karşıya geldi. Sezona 5-1'lik Malatya deplasman galibiyetiyle görkemil bir başlangıç yapan Trabzonspor, ilk hafta evinde Konyaspor'a 88'de yediği golle mağlup olan Sivasspor'u ağırladı.

Bordo-Mavililer ilk yarıyı Anastasios Bakasetas'ın 15. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 önde tamamladı. Anthony Nwakaeme 47'de farkı 2'ye çıkardı. 64'ye bu kez Gervinho topu ağlara gönderdi ama 3. gol VAR'dan döndü.

UĞURCAN PENALTI KURTARDI

Konuk ekip 67'de penaltı kazandı. Edgar le ceza sahası çizgisi üzerinde Kayode'yı düşürdü, hakem Abdülkadir Bitigen penaltı dedi. Penaltı vuruşunda topun başına Fildişi Sahilli yıldız Max Gradel geçti. Uğurcan Çakır önce penaltıyı ardından da Gradel'in 2. vuruşunu kurtardı. Savunma topu bir türlü uzaklaştıramayınca ribaundu alan Isaac Cofie topu ağlara gönderdi: 2-1. 

Abdullah Avcı'nın takımında yeni transferlerden Manolis Siopis 75'te Berat Özdemir'in yerine girerek ilk kez Bordo-Mavili formayla mücadele etti. Danimarkalı santrfor Andreas Cornelius ise aynı dakikada Nwakaeme'nin yerine girerken 85'te gole çok yaklaştı ama Sivas kalecisi Ali Şaşal nefis bir kurtartışa imza attı.

Süper Lig'e 2'de 2'yle başlayan Trabzonspor önce perşembe günü Roma'da 1-2'nin rövanşına çıkacak ardından 3. haftada Giresunspor'la deplasmanda karşılaşacak.

Rıza Çalımbay yönetimindeki Yiğido ise 2-1'in rövanşında perşembe günü Kopenhag deplasmanında, dönüşte ise 3. haftada Göztepe'yle evinde oynayacak.

 Trabzonspor'dan 2'de 2... Bordo-Mavililer, Sivasspor'u da kayıpsız geçti

TRABZONSPOR: Uğurcan, Bruno Peres, Vitor Hugo, Edgar le, İsmail Köybaşı, Berat, Hamsik, Gervinho, Bakasetas, Nwakaeme, Djaniny.

SİVASPOR: Ali Şaşal, Ahmet, Caner, Samba Camara, Uğur, Azubuike, Hakan, Fajr, Gradel, Kayode, Yatabare

Trabzonspor'dan 2'de 2... Bordo-Mavililer, Sivasspor'u da kayıpsız geçti - Resim : 2

MAÇ ÖNCESİ TARAFTAR KRİZİ

Trabzonspor'un Sivasspor ile oynadığı karşılaşmada birçok taraftar kriterleri karşılamadığı gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü tarafından içeriye alınmadı. Tribünde bulunan taraftarlar bu duruma tepki gösterirken, yönetim kurulunun bu konuda gerçekleştirdiği görüşmelere rağmen soruna çözüm bulunamadı.

Trabzonspor yönetim kurulunun bu konuda yaptığı tüm görüşmelerin sonuçsuz kaldığı öğrenilirken, taraftarlara karşı sergilenen bu duruma tepki gösterdiği belirtildi. Tribünde yer alan bordo mavili taraftarlar da müsabaka oynanırken bu konuda sık sık tepki gösteren sloganlar attı.

Trabzonspor'dan 2'de 2... Bordo-Mavililer, Sivasspor'u da kayıpsız geçti - Resim : 3

VİTOR HUGO MUTSUZ İDDİASI

Trabzonspor'un Brezilyalı stoperi Vitor Hugo'nun mutsuz olduğu iddia edildi. Goal'ün haberine göre; 30 yaşındaki futbolcu özel sorunları nedeniyle mutsuz ve Trabzon'dan ayrılmak istiyor. Hugo'nun ailesinin de kente adapte olamadığı ve mutsuz oldukları iddia ediliyor. Geçen yaz Palmeiras'tan 3.2 milyon euro bonservisle alınan Hugo'nun Haziran 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Bordo-Mavili kulüp çıkan haberler üzerine şöyle bir açıklama yaptı: "Futbolcumuz Vitor Hugo’nun takımdan ayrılmak istediğine dair bazı basın yayın organlarında çıkan haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Oyuncularımızın moral ve motivasyonunu bozmaya yönelik haberlere camiamızın itibar göstermemesini önemle rica ederiz."

Trabzonspor'dan 2'de 2... Bordo-Mavililer, Sivasspor'u da kayıpsız geçti ile ilgili etiketler Sivasspor Abdullah Avcı Trabzospor Rıza Çalımbay Tasos Bakasetas
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.