Süper Lig'de liderlik derbisi Trabzonspor'un... Bordo-Mavililer Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti

Trabzonspor ile Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk derbisinde kozlarını paylaştı... 9. haftaya lider giren Fenerbahçe, ezeli rakibini geçen sezon olduğu gibi yenip farkı açmak istiyordu. 20 maçtır bileği bükülmeyen Trabzonspor ise 1 puan gerisinde olduğu Sarı-Lacivertliler'i bu kez mağlup edip zirveyi ele geçirmek amacındaydı. 3 puan alan taraf, 0-1 geriye düşmesine rağmen Abdullah Avcı'nın takımı oldu.

3-1

Dk. 2 KAÇTI! Maç pozisyonla başladı... Tehlikeli gelişen Trabzonspor atağında Gervinho yakın mesafeden vurdu, herkes gol diye ayağa kalktı. Filip Novak mutlak bir golü önledi.

Dk. 3 GOL! Fenerbahçe 1 dakika sonra golü buldu. Seri paslarla ceza sahasına giren Sarı-Lacivertliler'de Diego Rossi boştaki topu ayak içi plaseyle uzak direğe gönderdi gol oldu: 0-1.

Dk. 23 KIRMIZI KART! Fenerbahçe'nin Güney Kore'li stoper Kim kariyerinin ilk kırmızı kartını gördü. Sarı-Lacivertliler 10 kişi kaldı.

Dk. 25 GOL! Frikikte topun başına geçen Anastasios Bakasetas yerden vurdu, Altay'ın da hatasıyla top çizgiyi geçti. Trabzonspor beraberliği yakaladı: 1-1. Yunan yıldızın bu sezon ligde 6. golü...

Dk. 43 ZORUNLU DEĞİŞİKLİK! Trabzonspor'da kasığından sakatlanan Anthony Nwakaeme maça devam edemedi. Nijeryalı yıldızın yerine Yusuf Sarı oyuna girdi.

Dk. 45+3 KAÇTI! Bakasetas'tan adrese teslim orta, Vitor Hugo'dan yakın mesafeden kafa vuruşu, kaçan mutlak gol... Trabzonspor soyunma odasına 2-1 önde girebilirdi...

Süper Lig'de liderlik derbisi Trabzonspor'un... Bordo-Mavililer Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti

Dk. 80 DİREK! Yusuf Sarı ortaladı, Dorukhan Toköz kafayı vurdu top Altay'ın bakışları arasında uzak direğe çarpıp oyun alanına döndü.

Dk. 85 PENALTI! Andreas Cornelius'u ceza sahasında düşüren Attila Szalai penaltı yaptırdı. Hakem Ali Şansalan önce devam dedi, VAR'ın uyarısıyla pozisyonu monitörde izledi ve kararını değiştirdi.

Dk. 87 GOL! Bakasetas penaltıyı gole çevirdi: 2-1.

Dk. 90 GOL! Corbelius vurdu, Altay çıkardı, dönen topu Yusuf Sarı ceza sahası dışından tamamladı skor 3-1'e geldi. Trabzonspor Süper Lig'de zirveyi ele geçiriyor.

Süper Lig'de liderlik derbisi Trabzonspor'un... Bordo-Mavililer Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti - Resim : 2

NAMAĞLUP TEK TAKIM KALDI

Süper Lig'de 9. haftanın maçı Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynandı. Türk futbolunun en gergin derbisinde kazanan taraf haftayı lider tamamlayacaktı. Seyircisi önünde erken bir golle geriye düşen Bordo-Mavililer sahadan 3-1 galip ayrılmayı başardı. Konyaspor'un bugün Galatasaray'a yenilmesiyle ligin tek namağlup takımı Abdullah Avcı'nın takımı...

Trabzon'a 3 maçlık galibiyet serisi ve 17 puanla lider gelen Sarı-Lacivertliler, geçen sezon bu statta oynanan maçı 0-1 kazanmıştı.

İlk 8 haftayı yenilgisiz geçen ve zirvenin 1 puan gerisinde 2. sırada yer alan Bordo-Mavililer ise 20 maçlık yenilmezlik serisiyle derbiye çıktı. Karadeniz ekibi en son geçen sezonun 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a sahasında 3-1 mağlup olmuştu. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın takımı daha sonra oynadığı 20 lig maçında 9 galibiyet, 11 beraberlik elde etti.

Trabzonspor'da Marek Hamsik, Fode Koita ve Abdulkadir Parmak; Fenerbahçe'de ise İrfan Can Kahveci, Serdar Aziz ve Mert Hakan Yandaş forma giyemedi. 

TRABZONSPOR: Uğurcan, Peres, Edgar, Hugo, Denswil, Berat, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Gervinho, Nwakaeme, Djaniny

FENERBAHÇE: Altay, Novak, Kim, Szalai, Crespo, Gustavo, Osayi, Ferdi Kadıoğlu, Mesut Özil, Rossi, Enner Valencia

MAÇTAN ÖNCE NE DEDİLER

ABDULLAH AVCI: "Oyun formasyonunda bizim için değişiklik yok aslında. Hamsik'siz oynamayı bilmemiz lazım. Geniş kadrolar bunun için kuruluyor. 9. haftayı oynuyoruz aslında bir final oynamıyoruz. Aklımızın, duygumuzun dengeli şekilde bunun içinde olması lazım. Oyun içinde ne olursa olsun, oyun disiplinine, çalıştıklarımıza sadık kalmamız gerekiyor. Herkesin iyi ki Trabzonspor var dediği bir takım, 8 haftadır desteği görüyor. Taraftardan ricam, oyunculara sonuna kadar pozitif olarak destek versinler. Baskı yapmak, bağırmak performansı yukarı çekmeyecek."

VİTOR PEREİRA: "Milli ara bizim için normal geçti. Sakat olan oyuncuların dönmesi için çalışmaları sürdürdük. İdeal olan herkesin olmasıdır. Milli takıma gitmeyen oyuncularla çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürüp, bu maça hazırlandık. Crespo son maçta da oynadı. Planımız kendi oyunumuzu oynamak, hırslı, kaliteli bir oyun sergilemek. Biz bu ligi kazanmak için çok hırslıyız, bu maçı kazanacak kalitemiz de var, kendi oyunumuzu oynayacağız."

Süper Lig'de liderlik derbisi Trabzonspor'un... Bordo-Mavililer Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti ile ilgili etiketler Trabzonspor Abdullah Avcı Fenerbahçe Vitor Pereira Yusuf Sarı Tasos Bakasetas Diego Rossi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.