Trabzonspor deplasmanda Sivasspor'a takıldı... Abdülkadir Ömür'ün golü 1 puanı kurtardı

Bu sezon skor üretmekte zorlanmayan Trabzonspor'un hücum hattı yenilenen yüzüyle 2022 yılının ilk deplasman maçına Sivas'ta çıktı. Leke James'le 1-0 öne geçen Sivasspor'a Bordo-Mavililer Abdülkadir Ömür'le cevap verdi ve 90 dakika 1-1 sona erdi. Yiğido evinde 10 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Trabzonspor son 3 haftada 4 puan kaybetti.

1-1

Maçtan dakikalar 

20. dakikada Erdoğan’ın sağ kanattan ortasında kaleci Uğurcan Çakır topu elinden kaçırdı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Leke James boş kaleye topu ağlara gönderdi. 1-0

24. dakikada Vitor Hugo’nun ara pasında savunmanın arkasına sarkan Abdülkadir Ömür ceza sahasına sol çaprazdan girdikten sonra yerden yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 1-1

29. dakikada Trabzonspor defansının gönderdiği uzun topta savunmanın hatasında ceza sahasında topu önünde bulan Bakasetas’ın şutu direğin yanından dışarı çıktı.

31. dakikada Sivasspor ceza alanına gönderilen uzun topta savunmada Caner’den seken topa gelişine sert vuran Visca’nın şutu direğin üstünden dışarı çıktı.

44. dakikada Erdoğan’ın pasıyla topla buluşan Kerem’in ceza sahası sağ çaprazından çektiği şut direğin yanından dışarı çıktı.

Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Sivasspor ile karşılaşan Trabzonspor, yeni yılın ilk deplasman maçına çıktı. 

50 puanla lider olan bordo-mavililer, en yakın takipçisi Konyaspor'a 10 puanlık fark atarken, ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye 17, Beşiktaş'a 20 ve Galatasaray'a ise 22 puan fark atmış durumda.

Ara transfer döneminde kadrosunu Fildişi Sahilli kanat oyuncusu Jean Evrard Kouassi, Medipol Başakşehir'in Bosna Hersekli yıldızı Edin Visca ve son olarak Polanyalı sol bek Tymoteusz Puchacz ile güçlendiren Karadeniz ekibi, 2022 yılının ilk deplasman maçına Sivas'ta çıktı.

SİVASSPOR: Ali Şaşal, Ahmet, Caner, Samba, Uğur, Özkan, Kerem, Cofie, Pedro Henrique, Erdoğan, Leke James

TRABZONSPOR: Uğurcan, Peres, Hüseyin, Vitor Hugo, Denswil, Dorukhan, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Hamsik, Visca, Cornelius

EN SKORCU HÜCUM HATTI

Trabzonspor'da Cornelius 10 golle takımda en fazla gol kaydeden oyuncu olurken Bakasetas 7, Nwakaeme 6, Djaniny de 5 kez rakip fileleri havalandırdı. Bordo-mavililer, 37 golle en fazla gol atan takım konumunda bulunuyor.

Trabzonspor, ligde oynadığı 20 karşılaşmanın 19'unda gol atma başarısı gösterdi. Karadeniz ekibi, sadece 19. haftada Medipol Başakşehir ile 0-0 biten maçta gol kaydedemedi. Karadeniz ekibinde ilk 20 haftada 8 oyuncu gol atma başarısı göstererek skora katkı sağladı.

Andreas Cornelius 10, Anastasios Bakasetas 7, Nwakame 6, Djaniny Semedo 5, Abdülkadir Ömür 3, Marek Hamsik 2, Gervinho 2, Yusuf Sarı da 1 gol kaydetti. Bir golü ise rakip takım kendi kalesine atmıştı.



Nwakaeme, Cornelius ve Visca'lı hücum hattı sahne aldı

Trabzonspor, yeni yılın ilk deplasman maçında güçlenen hücum hattıyla Sivasspor karşısında sahne aldı. Medipol Başakşehir'de forma giydiği 18 maçta 4 gol ve 8 asistle takımına katkı veren Bosnalı oyuncu, bu kez bordo-mavili takımın hücum hattına katkı vermek için mücadele etti.

Trabzonspor deplasmanda Sivasspor'a takıldı... Abdülkadir Ömür'ün golü 1 puanı kurtardı ile ilgili etiketler Trabzonspor Sivasspor Abdülkadir Ömür Edin Visca Leke James
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.