Trabzonspor bu kez direklere takıldı... Bordo-Mavililer Başakşehir maçında Süper Lig tarihine geçti

Lider Trabzonspor, Süper Lig'de sezonun ilk yarısını 46 puanla tamamlayarak ilk yarılar itibariyle Süper Lig'de en fazla puan toplayan takım olarak spor tarihine geçti. 19. haftada Medipol Başakşehir'i ağırlayan Bordo-Mavililer, iki topunun direkten döndüğü maçta rakibiyle 0-0 berabere kaldı. İstanbul ekibi ise Emre Belözoğlu yönetiminde yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı.

0-0

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
20. dakikada Bakasetas'ın ceza yayı üzerinden vuruşunda üst direğe çarpan meşin yuvarlak auta çıktı.
31. dakikada Hamsık'in ceza sahası içine doğru gönderdiği topu önüne alan Cornelius'un aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.
35. dakikada Visca'nın ceza sahası dışı sol çaprazından kullandığı faul atışını direkt kaleye sert gönderdi. Uğurcan Çakır, çift yumrukla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
45. dakikada Abdulkadir Ömür'ün ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muhammed'de kaldı.

48. dakikada Visca'nın sağ taraftan pasında ceza sahası sol çaprazında topu önüne alan Gulbrandsen'in şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

51. dakikada Visca ile köşe vuruşu sonrasında verkaç yapan Aleksic'in şutunda, kaleci Uğurcan Çakır topun sahibi oldu.

63. dakikada Abdülkadir Ömür'ün ceza alanı dışından şutunda, kaleci Muhammed Şengezer topu kontrol etti.

67. dakikada sol taraftan ceza alanına doğru sokulan Gulbrandsen'in şutunda, kaleci Uğurcan Çakır topun sahibi oldu.

75. dakikada Chadli'nin pasında ceza alanı içinde Okaka'nın dönerek vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır yatarak topu kontrol etti.

89. dakikada Visca'nın soldan kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde iyi yükselen Okaka'nın kafa vuruşunda savunmaya çarpan top, kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.

90+1. dakikada Bakasetas'ın pasında ceza alanında yakın mesafeden Koita'nın sert şutunda, top üstten auta gitti.

SÜPER LİG REKORU KIRDI

Süper Lig'in 19. haftasında 45 puanlı lider Trabzonspor ile 32 puanla 3. sıradaki Medipol Başakşehir karşı karşıya gedi. Medical Park Stadyumu'nda oynanan maçı Halil Umut Meler yönetti.

Süper Lig'de sezonun ilk yarısını 46 puanla tamamlayarak ilk yarılar itibariyle Süper Lig'de en fazla puan toplayan takım olarak spor tarihine geçti.

Başakşehir'de iki dönem görev yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, öğrencisi Emre Belözoğlu ile ilk kez karşı karşıya geldi

Rakipleriyle olan puan farkını korumak isteyen Bordo-Mavililer'de zorlu maç öncesi savunma hattındaki sakatlıklar nedeniyle kadroda sıkıntı yaşanıyor. As stoperler Edgar le ile Vitor Hugo bu maçta forma giyemedi. Ancak Trabzonspor bu maçı da gol yemeden tamamladı.

TRABZONSPOR: Uğurcan, Peres, Trondsen, Hüseyin, Denswil, Dorukhan, Hamsik, Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Djaniny, Cornelius

BAŞAKŞEHİR: Muhammed, Caicara, Duarte, Youssouf, Hasan Ali, Mahmut, Visca, Aleksic, Berkay, Gulbrandsen, Okaka

Avcı, toplam 10 yıl çalıştırdığı Medipol Başakşehir'e karşı, Trabzonspor'un hocası olarak 3.kez rakip oldu. Önceki 2 karşılaşmayı kazanan Abdullah Avcı, geçen sezon TFF Türkiye Süper Kupası finalinde karşılaştığı Başakşehir'i devirerek kupayı kazanmıştı. 

Medipol Başakşehir'deki teknik direktörlük dönemine müthiş bir başlangıç yapan Emre Belözoğlu 11 maçta henüz yenilgi yüzü görmedi.

STOPERDE BERAT&DENSWİL

Zorlu karşılaşma öncesinde 4 önemli oyuncusundan yoksun olan Avcı'nın, Edgar ve Hugo'nun yerine savunmaya Hüseyin Türkmen ve Denswil ikilisini konumlandırdı.

BAŞAKŞEHİR 2015'TEN BERİ YENİLMİYOR 

Karadeniz ekibi ile rakibi Medipol Başakşehir, Süper Lig'de bugüne kadar 26 kez karşılaştı. Bu maçlarda Trabzonspor 10 kez galip gelirken 8 kez de rakibine mağlup oldu, 8 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Rakibiyle Süper Lig'de 27. kez karşılaşmaya hazırlanan Karadeniz ekibi, 2015 yılında oynanan lig maçından bu yana Başakşehir'i evinde yenemedi. Bordo mavililer yarın 5 yıllık hasrete son vermek için sahaya çıkacak.

Sezonun ilk devresini zirvede kapatmayı garantileyen bordo mavililerin Başakşehir ile olan kapanış maçına taraftarın ilgisi büyük oldu. Son rakamlara göre Trabzonspor-Başakşehir maçı için 39 bin 200 bilet satılırken tribün doluluk oranı yüzde 96 olarak gerçekleşecek. 

 

Trabzonspor bu kez direklere takıldı... Bordo-Mavililer Başakşehir maçında Süper Lig tarihine geçti ile ilgili etiketler Trabzonspor Abdullah Avcı Emre Belözoğlu Dorukhan Toköz Medipol Başakşehir Andreas Cornelius
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.