Trabzonspor Antalyaspor / Maç özeti ve golleri

Trabzonspor Avni Aker'in kapanış mücadelesinde konuk ettiği Antalyaspor karşısında Chico'nun golüyle 1-0 geriye düştü. Maçın tüm detayları, özeti ve golleri karşılaşma bitiminde sitemizde olacak.

Spor Toto Süper Lig'de 11. haftanın kapanış mücadelesinde Trabzonspor Antalyaspor karşısından 1-0 mağlup ayrıldı. Konuk ekip Chico'nun golüyle 3 puanı hanesine yazdırdı. Maçın geniş özetini ve gollerini Lig TV'den izleyebilirsiniz.

MAÇ ÖZETİ

7. dakikada Sakıb Aytaç'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde rakibinden kurtulan Danilo'nun kaleci Onur Recep Kıvrak ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, top savunmada son anda araya giren Mustafa Akbaş'ın müdahalesiyle kornere çıktı.

8. dakikada sol kanatta korner atışını paslaşarak kullanan Antalyaspor'da, Motta'nın ceza alanına gönderdiği topu Celustka, kafa ile Chico'nun önüne düşürdü. Savunma arkasında topla buluşan bu futbolcu, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1

31. dakikada Mehmet Ekici'nin sağdan kullandığı serbest atışta, altıpas içinde iyi yükselen Okay Yokuşlu'nun kafa vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.

33. dakikada N'Doye'nin pasında ceza alanı içinde Mehmet Ekici'nin yerden şutunda, kaleci Ferhat Kaplan topu kontrol etti.

34. dakikada Okay Yokuşlu'nun ara pasında, savunmanın arkasındaki N'Doye'nin sert şutunda, meşin yuvarlak Ferhat Kaplan'dan döndü. Dönen topu N'Doye kafa ile tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak bu kez auta çıktı.

45+2. dakikada Yusuf Erdoğan'ın sağdan ortasında, yakın mesafede Okay Yokuşlu'nun uçarak kafa vuruşunda, kaleci Ferhat Kaplan, sol köşesine gelen topu yatarak kornere çeldi.

45+4. dakikada Durica'nın kendi yarı alanından uzun pasında, savunmanın arkasında topu N'Doye kontrol etti. Bu futbolcunun yakın mesafeden sert şutunda, kaleci Ferhat Kaplan üzerine gelen topu uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Antalyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

48. dakikada Antalyaspor, Diego ile penaltı atışını değerlendiremedi. Mbilla, Mustafa Akbaş ile girdiği ikili mücadelede kendini yerde buldu. Önce, pozisyonun ceza alanı dışında olduğunu değerlendiren hakem Alper Ulusoy, daha sonra yardımcısının bayrağına uyarak penaltı kararı verdi. Diego'nun kullandığı penaltı atışında kaleci Onur Recep Kıvrak, sol tarafına gelen topu yatarak çelmeyi başardı.

65. dakikada N'Doye'nin kafa ile indirdiği topu yatarak Mustafa Akbaş kaleye göndermek istedi ancak meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

85. dakikada Danilo'nun sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Celustka'nın kafa vuruşunda, top direğin yanından auta gitti.

90+4. dakikada Jevtovic'in ceza alanı içi sağ çaprazda yerden şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak topu ayaklarıyla kornere çeldi.

90+5. dakikada Yusuf Erdoğan'ın sağdan ceza alanına girerek yaptığı vuruşta, top kaleci Ferhat Kaplan'da kaldı.

Antalyaspor, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Alper Ulusoy, Ali Saygın Ögel, İbrahim Bozbey

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Durica, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş, Okay Yokuşlu, Onazi (Dk. 61 Muhammet Demir), Bero, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan, N'Doye (Dk. 80 Suk)

Antalyaspor: Ferhat Kaplan, Celustka, Chico, Diego, Sakıb Aytaç (Dk. 72 Yekta Kurtuluş), Zeki Yıldırım, Charles, Danilo (Dk. 90+1 Jevtovic), Motta, Deniz Kadah, Mbilla (Dk. 79 Horic)

Gol: Dk. 8 Chico (Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 11 Mehmet Ekici, Dk. 17 N'Doye, Dk. 45+3 Onazi, Dk. 48 Onur Recep Kıvrak ve Mustafa Akbaş, Dk. 50 Mustafa Yumlu ve Durica, Dk. 74 Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Dk. 30 Sakıb Aytaç, Dk. 75 Mbilla, Dk. 80 Charles, Dk. 90+5 Motta (Antalyaspor)

OPTA İSTATİSTİKLERİ

Trabzonspor ve Antalyaspor, Süper Lig'de 40 kez karşılaştı ve Trabzonspor bu maçların 24'ünden galip ayrıldı (9B 7M).

İki takımın Süper Lig'deki son karşılaşmasında Antalyaspor, Trabzonspor'a tarihinin en ağır yenilgisini yaşatmıştı (13 Mayıs 2016, 7-0).

Trabzonspor, Antalyaspor ile evinde oynadığı 20 maçın sadece birini kaybetti (13G 6B).

Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçında sahadan beraberlikle ayrılan Trabzonspor, Ocak-Şubat 2011'den bu yana iç sahada arka arkaya üç kez berabere kalmadı (2011'deki serinin ikinci maçını Antalyaspor'a karşı oynamışlardı).

Antalyaspor, Süper Lig'deki son deplasmanında Kayserispor'u mağlup etmişti (1-0); ancak Süper Lig'e yükseldikleri 2015/16 sezonundan bu yana 22 deplasman maçının sadece dördünü kazanabildiler (3B 15M).

Bu sezon Süper Lig'de Antalyaspor'dan (4; Çaykur Rizespor ile eşit) daha az asisti olan tek takım Trabzonspor (3).

Antalyaspor bu sezon Süper Lig'de Kayserispor'un ardından (10 puan) deplasmanda öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden ikinci takım konumunda (6).

Trabzonspor bu sezon Osmanlıspor'un ardından (199) ligin en fazla faul yapan ikinci takımı (196); ancak Bordo-Mavililer aynı zamanda ligin kendisine en fazla faul yapılan takımı konumunda (191).

Trabzonspor bu sezon Süper Lig'de en fazla ikili mücadele kazanan takım (635); Antalyaspor ise bu alanda beşinci sırada (566).

Rıza Çalımbay ve Ersun Yanal Süper Lig'de teknik direktör olarak 17 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 9-4'lük Ersun Yanal üstünlüğü bulunuyor (4B).

Mbilla Etame, Süper Lig'de Trabzonspor'a karşı forma giydiği iki maçta iki gol attı.

Uğur Demirok, Süper Lig'de Antalyaspor'a karşı forma giydiği dört maçta iki gol attı; Süper Lig'de daha fazla gol attığı bir rakibi yok (Kasımpaşa ile eşit).

Antalyaspor'un bu sezon Süper Lig'de attığı son üç golün tamamında Samuel Eto'o'nun katkısı bulunuyor (iki gol ve bir asist).

Trabzonspor Antalyaspor / Maç özeti ve golleri ile ilgili etiketler Trabzonspor Antalyaspor Maç özeti goller Chico
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.